NAZIRE SE KRAJ LEGENDAMA SA LUŠTICE: Bojana Maljević, producent, glumica i koscenarista, o 4. sezoni serije "Dug moru"

J. BANjANIN

21. 04. 2023. u 18:00

PRE mesec dana, na kanalu Superstar TV, ispratili smo treću sezonu serije "Dug moru", a vredna ekipa već je ispred i iza kamera i otpočela je još jedno, ovog puta, finalno putovanje.

НАЗИРЕ СЕ КРАЈ ЛЕГЕНДАМА СА ЛУШТИЦЕ: Бојана Маљевић, продуцент, глумица и косценариста, о 4. сезони серије Дуг мору

Vule Marković, Bojana Maljević i Ana Lečić, Foto Monte Royal Pictures

Snimanje novih epizoda počelo je prošle nedelje u Beogradu i biće nastavljeno u njegovoj okolini i, naravno, Crnoj Gori, jer drama, triler i misterija ove serije neraskidivo su povezani sa Lušticom i legendama koje okružuju ovo poluostrvo.

Producent, glumica i koscenarista projekta, Bojana Maljević, ekskluzivno za "TV novosti" kaže da je za četvrtu sezonu "Duga moru" planirano 10 epizoda i da će to biti uzbudljiv i lep kraj, posle pet godina rada.

- "Dug Moru" je nastajao specifično, nismo znali koliko epizoda ili sezona će biti.

Recimo, treći ciklus je trebalo da ima 16 epizoda. Snimili smo skoro 12 i shvatili da bi nam zaista bilo neisplativo da se vratimo u Crnu Goru u septembru da završimo još 4 i po epizode. Ograničeni smo turističkom sezonom, pa ne možemo snimati bilo kada, dani su bili kraći, a transport i troškovi snimanja su se iznenada dramatično povećali. Bili smo racionalni i u dogovoru sa našim koproducentom, "Telekom Srbija", odlučili smo da na proleće, dakle sada, snimimo još osam i po epizoda, kako bismo imali novu sezonu od deset - objašnjava nam Bojana Maljević.

Foto Telekom Srbija

Veliki deo snimljenog materajala za prve dve epizode novog, četvrtog ciklusa režirali su reditelji prethodne sezone, Lee Filipovski i Leon Lučev.

- Imali smo lepu saradnju, ali duga dramska serija ne zahteva slučajno više reditelja, kako u svetu tako i kod nas. To je naporan posao koji ne podrazumeva samo rad na setu, već su i pripreme i postprodukcija jednako važni. U 4. sezoni opredelili smo se za tandem dva Milana, Konjevića i Todorovića, pre svega jer su nam u završnici neophodni reditelji sa više produkcionog iskustva. A potom jer su njih dvojica, po svojim ličnim i kreativnim afinitetima, veoma bliski sa temom i razvojem događaja u ovoj sezoni koja sadrži niz zahtevnih i kompleksnih scena u našem "magičnom realizmu". Radujem se toj saradnji jer se dugo znamo, a nikada nismo radili zajedno. Što se tiče scenarija, priču je pisalo nas petoro: kao i uvek Bojan Maljević i ja, ovog puta u saradnji sa Milanom Konjevićem, Milanom Todorovićem i Marijanom Čulić Vićentić, koja je sa nama radila i celu treću sezonu - kaže naša sagovornica.

Stefan Kapičić, Foto Zoran Jovanović

Pošto Bojana jedina zna apsolutno svaki detalj priče, a kako su se na kraju treće sezone mnogim likovima životi preokrenuli, pitamo je šta će biti u ovom nastavku.

- Ovo će biti nastavak tople ljudske priče o odnosima dece i roditelja, kao i o različitim krivicama koje svi nosimo. Posebno možete da očekujete veći fokus na naš svet mrtvih i svet živih, koji se u 4. sezoni još više približavaju. Legende sa Luštice, koje su veliki pokretač naše radnje, i dalje će biti u fokusu. Na kraju prošle sezone nestala je glavna junakinja, Olga (Ana Lečić), i početak novog ciklusa se nadovezuje na taj događaj.

Ostala su nerešena i pitanja čije je zaista Olgino nerođeno dete, šta će biti sa njenim dragim Rnjom (Vule Marković), da li će Olgin otac Periša (Dragan Mićanović) i kapetan Zarija (Srđan Grahovac) naći treći deo slagalice, a samim tim i blago Fortice, da li će Jovana (Dubravka Drakić) izvršiti plan da Jelena (Ana Maljević) prizna istinu i tako Olginu majku Svetlanu (Bojana Maljević) stavi iza rešetaka, hoće li novinar Oskar (Aleksandar Radenković) naći odgovore na pitanja o sebi i profesoru Grosmanu (Sebastijan Kavaca)...

Nada Šargin i Dragan Mićanović, Foto Monte Royal Pictures

Ipak, Bojana Maljević nam obećava da će dati odgovore na sva ta i na mnoga druga pitanja.

- Potrudili smo se da zaokružimo sve - uključujući i to zašto se Bota (Aleksandar Radulović) plaši štriga. Mnogi naši glavni likovi dobijaju deo priče koja datira u 1991. godini. Imaćemo, dakle, mlade glumce koji će tumačiti junake koje u zrelom dobu igraju Dragan Mićanović, Vesna Trivalić, Nada Šargin, Srđan Grahovac i drugi. U četvrtoj sezoni otkrivamo da su se u jednom danu, te davne 1991, desili različiti događaji koji su povezali naše junake. Imamo i brojne nove likove, recimo jednog tajanstvenog Visokog, kojeg će igrati Stefan Kapičić. Tome se posebno radujemo jer je Stefan odvojio vreme da pre nastavka poslova u Americi bude mesec dana sa nama - otkriva za "TV novosti" Bojana Maljević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!