JURNJAVA, BRZINA I FORMULA 1: Tala Guvija, zvezda krimića "Makdonaldova i Dods" o glumi i trećoj sezoni serije

N. DRAŽOVIĆ

30. 04. 2023. u 08:28

NA prvi pogled disfunkcionalan, a zapravo savršen tandem - "Makdonaldova i Dods" vraća nam se u premijernoj trećoj sezoni britanskog krimića (radnim danima, od 14.05, na kanalu Foks krajm), koja nam donosi tri epizode u formatu TV filma.

ЈУРЊАВА, БРЗИНА И ФОРМУЛА 1: Тала Гувија, звезда кримића Макдоналдова и Додс о глуми и трећој сезони серије

Foto Foks

Džejson Votkins i Tala Guvija već su uhodani tim u rešavanju zločina, ali i dočaravanju njihovih junaka pred TV kamerama, a u ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti", lepa glumica otkriva nam koji su to najveći izazovi koji je očekuju u trećem serijalu.

- Mada ima samo tri epizode, verujem da će gledaoce oduševiti to što je, u stvari, reč o tri TV filma. Meni je najzanimljiviji bio drugi nastavak, budući da je baziran na istinitom događaju ubistva tokom trke formule 1. Bilo je zaista zabavno biti deo tog sveta. Sve je bilo nekako brzo i seksi, a najviše mi se dopalo to što je u ovoj epizodi do izražaja došla priča o Makdonaldovoj i njenoj prošlosti - ističe na početku razgovora glumica, dodajući da joj je bilo zanimljivo to kako se prošlost njene junakinje kroz ovaj slučaj vratila u njen život.

- Makdonaldova je veliki obožavalac Formule 1 i automobilizma, tako da je za nju ova sezona pravi spektakl. Ipak, kroz ovaj zločin ona otkriva mračnu stranu sveta koji obožava - otkriva nam Tala.

Foto Foks

Šta je za vašu junakinju bio najveći izazov u ovoj sezoni?

- Možda upravo to da se suoči sa svojim herojima i shvati da oni nisu samo sportisti, već ljudi od krvi i mesa koji imaju svoje mane i spremni su da počine velike greške u životu.

Osim toga, konačno ćemo imati priliku da malo više zavirimo u Loreninu intimu.

Nećemo saznati ko joj je dečko, ali ćemo otkriti nešto više o njenim osećanjima prema njemu.

Da li je Makdonaldova i dalje srećna u svom poslu?

- Bila je prilično staložena u drugoj sezoni, ali sada ima novog šefa, inspektorku Ormond, koju igra fantastična Kler Skiner. Zanimljiva je ta situacija da Loren više nije jedina žena u svom odeljenju. Dakle, baš kada je počela da se oseća udobno, ona mora ponovo da se dokaže i otkrije koje je od bezbroj lica nove šefice ono pravo. I da sazna da li može da joj veruje. Odnos sa šeficom je prilično nejasan. Loren nikada nije sigurna na čemu je sa njom, i da li su njeni komplimenti kritika ili pohvala za ono što radi. Sa druge strane, prija mi što sa svojim partnerom Dodsom Loren sada već ima stabilan odnos zasnovan na potpunom poverenju. Oduvek sam smatrala da je u odnosu sa partnerom poverenje najvažnije.

Hoćemo li konačno doživeti da večiti samac Dods izađe iz svoje "ljušture"?

- Loren se, zaista, iz petnih žila trudi da mu pomogne u tome. Pogotovo u ovoj novoj sezoni. I zaista ćemo videti kako se on polako oslobađa. I dalje je samac, ali počinje da se opušta i uživa u životu. Lepo je osloboditi se navika koje su vas previše uljuljkale u neku lažnu sigurnost. Kada jednom pristanete na taj luksuz, u stvari, prihvatite komporomis na svoju štetu. Čini se da ste bezbedni i zaštićeni, a u stvari puštate život da promiče pored vas. Lepo je ponekad napraviti glupost, tek da biste shvatili pravu vrednost življenja. Imam osećaj da je publika do sada počela da dobija predstavu o tome ko smo i kako ćemo reagovati na određene situacije, tako da sada postoji mnogo više prilika da ih iznenadimo nekim neočekivanim stvarima, što je zaista zabavan element ove serije, koji mi se u ovom nastavku naročito dopao.

Foto Foks

Jeste li se navikli na akcione scene? Od policajke se tako nešto uvek očekuje.

- Zapravo, premijerna epizoda počinje velikom jurnjavom. Tokom skoro cele prve epizode trčimo, to je glavna radnja. Sećam se kada sam prvi put pročitala scenario da sam pomislila: "O ne, teraće me da trčim bez prestanka". Gledaoci koji to gledaju na TV misle da je to desetak minuta trčanja, ali da bismo snimili tu jednu epizodu, kadrovi se ponavljaju i po deset puta, tako da mi zaista za tih sat i po jurnjave trčimo danima. Ipak, na kraju je bila zaista zabavna scena, tako da je vredelo. Međutim, meni je najzanimljivije bilo to što sam zahvaljujući ovoj sceni shvatila da sam ja potpuno zaboravila da trčim. U stvarnom životu, ako ne džogirate, možda potrčite za autobusom ili za taksijem. Trčati na duge staze, i to jureći kriminalca koji od vas beži kao od đavola, to nije nimalo lako.

Kakav je osećaj raditi na trećoj sezoni, sada kada je serija već etablirana?

- Bilo je zaista lepo vratiti se ovom projektu, sada kada znamo šta je to što se ljudima sviđa kod nje. Sa trećom sezonom već je jasno da imate svoju publiku i obožavaoce. Imate taj osećaj povratka kući. Više nemamo pritisak da nešto dokažemo. Čini mi se da smo svi bili mnogo opušteniji i da je to doprinelo da bolje radimo na setu. Gajim posebne simpatije prema odnosu koji imaju Makdonaldova i Dods. To su ti neki komični trenuci koji proizilaze iz jednostavne činjenice da su njih dvoje zajedno na istom mestu u istom trenutku. Uživam u njihovoj igri.

Da li je veliki izazov vratiti se nekom liku posle duže pauze?

- Da, uvek mi je potrebno neko vreme da bih ponovo postala Loren. Ritam snimanja je takav da između dve sezone prođe i čitava godina. Nije lako ponovo pronaći sebe u junaku sa kojim se tako dugo ne "družiš". Čini mi se da je upravo to i razlog što u Loren sa svakom novom sezonom prepoznajem sve više sebe. Ponekad u nemogućnosti da potpuno obnovim njen karakter, one crte njene ličnosti koje mi nedostaju zamenim svojim. I zbog toga je još više volim.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)