OD VANJE BULIĆA SAM SVE NAUČILA: Kristina Iglendža, voditeljka emisije "150 minuta", o karijeri, estradi, kosmosu...

Dušan Cakić

14. 05. 2023. u 08:06

SVAKOG ponedeljka kroz emisiju "150 minuta", na Prvoj, vodi nas dobro poznato TV lice, Kristina Iglendža.

ОД ВАЊЕ БУЛИЋА САМ СВЕ НАУЧИЛА: Кристина Игленџа, водитељка емисије 150 минута, о каријери, естради, космосу...

Foto Vojislav Danilov

Lepa, atraktivna i elokventa voditeljka je za kratko vreme postala miljenica publike.

Njen moto je, kaže, kako zračiš tako i privlačiš, te zbog toga potpuno ignoriše negativne stvari i pojave u društvu, a fokusira se samo na ono što je pozitvno i iz čega crpi dobru energiju.

Kroz emisiju "150 minuta" prožimaju se sve teme koje publiku interesuju, a koja oblast je vama omiljena?

- Trudim se da ponedeljkom, kada vodim emisiju, prikažem sve interesantno što se dogodilo tokom nedelje u društvu, kulturi, muzici... Nisam se još oprobala u informativi, a volela bih. To će mi biti sledeći izazov. Čoveku su uvek potrebne nove mete kojima stremi.

Načinom na koji vodite program emitujete pozitivnu energiju i dobru zabavu. Kako vam to polazi za rukom i od čega zavisi - od teme ili izbora gostiju?

- Važno je da budete jednostavni, neposredni i prirodni. Kada zračite pozitivno, to i gledaoci osete i onda nema greške.

Čime se vodite kada birate goste za određene teme?

- Biram, naravno prema kredibilitetu. Uvek se dobro pripremim i za gosta i temu, a ako razgovor ode u drugom pravcu, nadovezujem se. Nikoga ne doživljavam kao zvezdu, tako da nemam tremu. Bitno mi je da se gost oseća prijatno, ponašam se kao da sam u mojoj kući.

Takođe je važno pažljivo slušati sagovornika i doživeti njegovu emociju.

Pre emisije "150 minuta", radili ste "Ekskluziv" na istoj televiziji. Na kom "terenu" se bolje osećate?

- Estradu sam radila godinama, poznata mi je i više mi ne diže adrenalin. Shvatila sam da mi je potrebna promena, da vidim sebe na nekom drugom polju. Zadovoljna sam i srećna sa ovim što danas radim.

Vaši počeci bili su sa Vanjom Bulićem u muzičkoj emisiji "Strava", na tadašnjoj TV Košava, i to vam je upravo bilo prvo pojavljivanje ispred kamere. Kako je došlo do toga da baš vi budete odabrani?

- Znate kako kažu, završite školu za jedno, a život vas odnese na drugu stranu. Studirala sam ekonomiju, a deceniju i više bavim se novinarstvom. To me ispunjava, jer sam veoma radoznala. Sećam se da me je pozvala koleginica koja je takođe radila tu emisiju. Nisam ništa znala, ali budući da je Vanja bio urednik zabavnog programa, naučio me je svemu. I zato sam mu zauvek zahvalna. Mnogo znači kada imate priliku da učite od najboljih.

U vašem poslu fizički izgled je veoma bitan. Mislite li da su danas estetske intervencije neophodne i da li robujete trendovima?

- Ne pratim trendove po svaku cenu, niti želim da me to opterećuje. I ako neko želi da se podvrgne estetskoj hirurgiji u tome treba da bude umeren. Lepota je mač sa dve oštrice - nekad je blagoslov, a nekad prokletstvo. Mislim da lepota dolazi iz duše, važno je da se radi na sebi, svojoj duhovnosti i intelektu.

Do sada ste u karijeri imali i uspone i padove, a jedno vreme vas nije bilo na malim ekranima. Čime ste se u međuvremenu bavili?

- U jednom momentu osetila sam zasićenje i poželela sam da napustim televiziju.

Prebacila sam se na marketing i prodaju jer me to posebno inspiriše. Međutim, ubrzo sam shvatila da mi nedostaje kamera i vratila sam se televiziji.

Nemanja Matić, Foto Instagram.com/kristina_iglendza

Talenat, želja ili rad - šta biste danas rekli da je najvažnije za televizijsko novinarstvo?

- Talenat je pet posto, sve ostalo je ljubav. Kada čovek radi posao koji voli, on će i dalje da uči, nadograđuje se, ali i pada, i iz toga izvlači najbolje lekcije. Nažalost, danas svako može da se bavi ovim poslom, ali ne ostavi svako trag. Mnogi ga rade samo da bi bili popularni. Ali, kakva je to popularnost?

Šta privatno volite da gledate i pratite u medijima?

- Obožavam da gledam emisije o kosmosu. Od šeste godine zanima me taj beskonačan prostor u kome su sve planete, zvezde, komete... A ispunjavaju me putovanja i životinje, a najviše moj pas Bruno.

Milica Pavlović, Foto Instagram.com/kristina_iglendza

JUTARNjI SAM TIP

KAKO vam izgleda dan kada ste slobodni i poželite da danete dušom?

- Moj slobodan dan izgleda sasvim obično. Kada ustanem važno mi je da treniram, a posle isplaniram ceo dan. Jutarnji sam tip, živim brzo, ali ne izlazim često, ne uživam u prepunim klubovima, kafićima i kafanama, jedino kada je neko dešavanje ili kada neko od meni dragih ljudi nešto slavi.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)