I SRBIJA USKORO NA METI RIBOLOVACA: Nova sezona "džinovskog šarana" stiže na kanal Vijasat eksplor

N. D.

18. 05. 2024. u 16:02

PRIJATELjI i kolege pecaroši, Tom Dav i Nil Spuner, vraćaju se sa osmom sezonom dokumentarnog serijala "Džinovski šaran" šaranskim avanturama širom sveta. Od 18. maja, subotom, u 21.00, na kanalu Vijasat eksplor, pratimo 8 novih epizoda u kojima čuveni ribolovački tandem obilazi dva kontinenta.

И СРБИЈА УСКОРО НА МЕТИ РИБОЛОВАЦА: Нова сезона џиновског шарана стиже на канал Вијасат експлор

Foto Vijasat

Premijerna epizoda smeštena je u našem komšiluku, u Hrvatskoj, gde su lovili šarane teže od 40 kg u jezeru Zajarki na periferiji Zagreba. Nakon Hrvatske, Tom i Nil odlaze u Južnu Afriku, što je i najudaljenija lokacija do koje su stigli u potrazi za kapitalcima od početka snimanja serijala. Pecanje u Južnoj Africi specifično je i po tome što će prvi put umesto sa obale, loviti iz čamca. I to pod vrelim afričkim Suncem, bez zaklona. U poslednje dve epizode serije, Tom i Nil se vraćaju u Francusku, na čijem severu staju pred izazov sezone. Poznato je da ova dvojica strastvenih avanturista u lovu na šarane najčešće udružuju snage, ali ovog puta se razilaze i spremaju se za veliki obračun. Ko će se vratiti sa boljim ulovom, saznaćete već od 18. maja.

Popularni serijal, inače, do pre dve sezone bio je poznat i legendarnom Aliju Hamidiju, ikoni ribolovačkog sporta, koji je otpočeo samostalnu karijeru i nove ribolovačke pohode. Ekipa je, kako smo saznali u intervjuu za "TV novosti" ostala u dobrim odnosima, ali sa zasebnim ciljevima.

- Posle toliko godina u jednom serijalu, poželeo sam da stavim sebe pred novi izazov i da se upustim u producentske vode. Oduvek me je inspirisalo to da počinjem stvari ispočetka i da se borim sa svim izazovima koji vas čekaju na tom putu - otkrio nam je Ali Hamidi, istakvaši da mu je neostvarena želja ostalo pecanje na srpskim vodama.

- Najveće primerke šarana ulovio sam u Francuskoj. Ta riba bila je teška 33 kilograma. Međutim, neka od najboljih ribolovačkih iskustava imao sam baš na Balkanu. Kada razmišljamo o time gde ćemo snimati novu epizodu, uvek nam je zadatak da to bude zemlja koja će uz priču o pecanju imati da nam ponudi još nešto. Srbija se definitivno ubraja u takve destinacije, najpre zbog prelepe prirode, i samo je pitanje vremena kada ćemo ostvariti i taj plan - poručio je Ali Hamidi, a u toj želji pridružile su mu se i njegove bivše kolege, a sadašnji domaćini serijala "Džinovski šaran", Tom i Nil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKA GLEDALA U NEVERICI: Rus izašao pred hiljade Amerikanaca ogrnut ruskom zastavom, evo šta mu se desilo (VIDEO)