GROZNICA KOJA DUGO TRAJE: Misteriozni triler "Pasjača", reditelja Marka Manojlovića, čeka emitovanje

J. BANjANIN

25. 05. 2024. u 09:25

JOŠ u julu 2022. pala je prva klapa nove domaće serije "Pasjača" u selu Dobri Do na obroncima Stare planine. Vredna ekipa, predvođena rediteljem Markom Manojlovićem, oživela je ovo malo mesto nadomak Pirota i za pola godine snimila priču smeštenu u intrigantni svet misterije, drame i trilera.

ГРОЗНИЦА КОЈА ДУГО ТРАЈЕ: Мистериозни трилер Пасјача, редитеља Марка Манојловића, чека емитовање

Foto: Telekom Srbija

Sa čak 36 epizoda, napetim zapletom i zagonetnim događajima, ova serija, koja je nastala u produkciji kuća "Telekom Srbija" i "Monada", obećava da će nas držati u neizvesnosti tokom svakog trenutka. Iako je premijera najavljena za jesen 2023, još se čeka emitovanje "Pasjače" na kanalu Superstar TV.

Rediteljsku palicu serije "Pasjača" preuzeo je pozorišni režiser, koji je postavio predstavu Artura Šniclera "Široka zemlja" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP), a dokazao se i u režiji serija "Vrata do vrata", "Tajne vinove loze" i "Mama i tata se igraju rata". Scenario je delo talentovane ekipe koju čine Milica Jevtić, Dunja Ilić i Dejan Prćić, a priča je prožeta začudnim dijalozima i preokretima koji će nas držati "zakačenim" za svaku scenu.

Sve počinje kada mladi učitelj Nikola (Marko Janketić) dobije neobičnu ponudu da preuzme školu u staroj, zabačenoj varoši koja je godinama bila zapostavljena. Ova varoš je postala centar pažnje nakon što je misteriozni dobrotvor iz inostranstva odlučio da je obnovi. Međutim, čim Nikola stigne u varoš, shvata da nije sve onako kako izgleda na prvi pogled. Događaji u sadašnjosti prepliću se sa neobjašnjivim i začudnim situacijama, dok Nikola polako otkriva zlokobne detalje zločina iz davne 1991. godine. Taj užasan i jeziv događaj prethodio je propasti varoši, a povezan je sa misterijama u sadašnjosti, kao i tajanstvenim ktitorom.

Foto Petar Milošević

Marko Janketić

Pre dve godine, medijima se pronela vest da je Marko Janketić u ostvarenju "Kafana na Balkanu" trebalo je da igra poznatog folkera Acu Lukasa, ali je u poslednjem trenutku odustao zbog snimanja serije "Pasjača". U međuvremenu je film, nastao po motivima života pevača Aleksandra Vuksanovića - Ace Lukasa, preimenovan u "Pokidan", režiju je preuzela Suzana Purković, a glavnog junaka Peđu Kovača dočarao je Mladen Sovilj.

Početkom prošle godine, govoreći o novim projektima, Janketić je o seriji "Pasjača" rekao:

- To je nešto, čini mi se, novo u žanrovskom smislu, malo je i triler i horor i drama i biće zanimljivo. Snimali smo ispod Stare planine, pokraj Pirota, i u Beogradu i na nekim drugim lokacijama. Tu je izvanredna ekipa sa Nikolom Kojom, Anitom Mančić, Jovanom Gavrilović i mnogim drugim glumcima. Jedna zanimljiva priča i čini mi se da je potpuno drugačija jer nije bilo takvih tema koje proučavaju mogućnost potomaka Kelta, recimo, na prostorima Srbije.

Foto Nebojša Babić

Anita Mančić

I Anita Mančić je u jednom od retkih intervjua podelila svoje uzbuđenje u vezi sa ovom serijom:

- Pasjača je groznica koja dugo traje. Odavno nisam čitala toliko zanimljiv tekst, a Marko Manojlović ga je odlično napisao. Jedva čekam da vidim kako je serija ispala. Recimo, meni su u "Pasjači" dali i pištolj. I ja sam pucala. Onda sam rekla: "Sledeći put ne želim da glumim. Hoću da trčim i da pucam!"

U nedavnom razgovoru za "TV novosti" reči hvale za ovu seriju imala je i Nina Nešković, koja je ranije otrkla zanimljivost da joj u "Pasjači" supruga igra Nemanja Oliverić sa kojim je tu prvi put sarađivala:

- Bila sam oduševljena scenariom kada sam ga pročitala. Smatram da je priča veoma uzbudljiva i da do sada nismo imali takvu seriju. Marko Manojlović je sjajno radio sa nama, i tokom priprema i na samom snimanju. Okupio je fantastičnu ekipu i oni su definitivo nešto po čemu ću pamtiti to snimanje.

Foto Nikola Skenderija

Milica Janevski

Glumačka postava je impresivna i puna poznatih lica. Među njima je i Milica Janevski koja se, kaže, navikla da joj reditelji nude teške uloge koje zahtevaju ogromnu fizičku, psihičku i emotivnu snagu:

- Kada pogledam svoj IMDb, većinom su neobični naslovi projekata u kojima sam glumila. A među njima je i serija "Pasjača" koja ima 36 epizoda, praktično tri sezone. Pasjača je, inače, groznica koja se širi neverovatnom brzinom. To je stvarno jedna začudna priča, ima dosta rituala, sve je povezano sa mistikom. Biće strahovitih scena i to mi je dobar poligon za igru, prilika da doživim iskustva koja u realnom životu nemam, Bogu hvala.

Foto Promo Prva

Nikola Kojo

Ključne uloge u seriji igraju i Aleksandar Đurica, Nataša Marković, Aleksandar Gligorić, Dubravka Kovjanić, Goran Jevtić, Nenad Heraković, Nebojša Cile Ilić, Novak Bilbija, Marko Janjić...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)