MUŠKOST ODREĐUJE KARAKTER, A NE POL: Oliver Stark o novoj sezoni serije "911", velikoj prekretnici za njegovog junaka i pozivu vatrogasca

NIKOLA DRAŽOVIĆ

31. 05. 2024. u 14:40

U ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti", britanski glumac Oliver Stark, koji je uvršten na listu najseksepilnijih muškaraca na svetu magazina "Pipl", otkriva nam šta ekipu "911" i njegovog Baka očekuje u nastavku, koja je to životna bitka u koju će se on upustiti posle sedam sezona iščekivanja, i na koji način je ova serija promenila njegov život

МУШКОСТ ОДРЕЂУЈЕ КАРАКТЕР, А НЕ ПОЛ: Оливер Старк о новој сезони серије 911, великој прекретници за његовог јунака и позиву ватрогасца

Foto Star

BAŠ kao što nam krilatica sedme sezone serije "911" poručuje: "Zadržite dah!" Već na samom početku očekuje nas pomorska drama kakvu nismo videli još od filma "Titanik". Premijera novog ciklusa uzbudljivog akcionog procedurala na kanalu Star, od 4. juna (utorkom u 22.00), startuje avanturom u kojoj ćemo kroz tri epizode pratiti Anetu (Andžela Baset) i Bobija (Piter Kraus), kako tokom njihovog medenog meseca spasavaju putnike prekookeanskog kruzera koji su oteli teroristi. Eksplozivan početak sedmog ciklusa najavljuje sezonu punu turbulentnih dešavanja i velikih prekretnica za mnoge junake. Među njima i za, prema mnogima, najboljeg "frajera" ove serije, Olivera Starka, čiji junak Bak, napokon, staje na rep svojim demonima i pristaje na najveći izazov sa kojim neko može da se suoči - da prihvati sebe onakvog kakav jeste.

U ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti", britanski glumac Oliver Stark, koji je uvršten na listu najseksepilnijih muškaraca na svetu magazina "Pipl", otkriva nam šta ekipu "911" i njegovog Baka očekuje u nastavku, koja je to životna bitka u koju će se on upustiti posle sedam sezona iščekivanja, i na koji način je ova serija promenila njegov život.

- Mnogo toga se promenilo za ovih sedam godina. Sećam se da su mi se na početku serije uglavnom javljale žene koje su nam od starta bile najvernija publika. Međutim, vremenom je bilo sve više muškaraca koji su mi govorili kako su njihove žene veliki obožavaoci "911", da bi se na kraju ispostavilo da su baš ti ponosni muževi naši najveći prikriveni obožavaoci. Uvek mi je bilo zanimljivo to što se muškarci plaše da priznaju da vole serije koje automatski ne podrazumevaju sirovu akciju, pesnice i revolveraške obračune. Kada malo začeprkate, siguran sam da ćete među muškarcima naći mnogo strastvenih poklonika "Očajnih domaćica" koji se pravdaju time da im supruge kontrolišu daljinske upravljače, a u stvari umiru od želje da pogledaju sledeću epizodu - poručuje na početku razgovora za "TV novosti" Oliver Stark, dodajući da mu je drago što je "911" dobio mnogo pohvala od profesionalnih vatrogasaca i zaposlenih u hitnoj službi.

Foto Star

* Verujete li u podelu na muške i ženske serije?

- U našoj seriji protiv svih opasnosti ravnopravno se bore i muškarci i žene. Ne verujem u takve podele u bilo kom pogledu. "911" je pre svega akciona drama. Prikazuje neverovatne slučajeve sa kojima se bore pripadnici hitnih službi i to je ono što je u prvom planu. Paralelno, tu liniju priče prate međuljudski odnosi i sve ono što na privatnom planu proživljavaju svi ti ljudi koji svakodnevno svoj život stavljaju na kocku. Postoji li bilo šta "muškije" od toga da, svestan toga da možeš umreti, uletiš u vatru ili zgradu koja se ruši da bi spasao nečiji život? U našoj seriji, ali i u stvarnom životu to podjednako čine i muškarci i žene. Muškost ne određuje pol, već karakter.

* Dobijate li reakcije profesionalnih vatrogasaca i medicinskih radnika na ono što prikazuje "911"?

- Svakodnevno imamo mnogo poruka vatrogasaca i bolničara, koji su uvek zahvalni zbog toga što gledaocima predstavljamo njihovu struku. Komentari koje dobijam su divni i pokušavam da izvučem što više iz njih. Uvek volim da čujem njihove priče iz prve ruke i da slušam o njihovim iskustvima. To mi mnogo pomaže da razvijem svoj lik i jasnije doživim situacije koje proživljavam pred kamerama. Često imamo situacije da prave vatrogasce i bolničare priključimo snimanju kako bi im se na neki način odužili za njihova herojska dela, a sa druge da bi nam oni svojim iskustvom ukazali na ono što može biti bolje i verodostojnije u određenim slučajevima.

* Šta je to što Baka očekuje u nastavku serije?

- Pitanje koje zanima sve gledaoce od početka (smeh). I da, mogu da ih obradujem, dobiće odgovor već na samom početku novog ciklusa. Tokom poslednjih nekoliko godina, Baka sam doživljavao kao hrčka na nekom točku. Večito je trčao bežeći od sebe, a u stvari se, jureći u krug stalno vraćao na isti početak gde su ga čekala ista pitanja od čijih je odgovora pokušao da umakne. I da, konačno će se uhvatiti ukoštac sa svojom seksualnošću i doživećemo to da ovaj večiti mačo prizna sebi ko je. Čuvena tenzija između Edija i Baka tokom prethodnih sezona se mogla seći nožem, i to je jedna od stvari po kojima je ova serija postala kultna. Međutim, Bak svoj trenutak, na žalost mnogih gledalaca, neće doživeti sa Edijem, već će činjenicu o tome da je biseksualac spoznati kroz vezu sa Tomijem, povratnikom u ovoj sezoni, kog smo na blic upoznali tokom drugog ciklusa.

Foto Star

* Da li ste znali da će se Bakova "situacija" napokon razrešiti u novim epizodama?

- To je bilo pitanje koje nam je dugo visilo nad glavama. Od početka Bak je predstavljen kao zavisnik od lepih žena i seksa. Odjednom vidimo tu neobičnu platonsku vezu koja se razvija između njega i Edija, a koja traje šest godina. Bilo je samo pitanje kada će ga taj maratonski hod po ivici dovesti do zida posle kog će mu jedina opcija biti da pogleda sebe u oči. Iskreno, u ranijim sezonama nisam se bavio pitanjem njegove seksualnosti. Uvek je tu bilo drugih tema, ali nisam mogao biti slep za ono što se naslućivalo. Kada me je producent konačno upitao da li sam spreman da se otisnem u Bakovu najveću avanturu, nisam ni trenutka oklevao. Bio je veliki izazov za mene da konačno "odlepim" taj flaster sa Bakove duše i pogledam šta se nalazi ispod. Vreme je da ovaj hrčak siđe sa svog točka i prekine ciklus koji već počinje da ga umara. Novi ciklus "911" korak je napred u njegovoj evoluciji.

* Na koji način je ova serija promenila vašu karijeru?

- Svaki glumac priželjkuje veliki projekat kao što je "911". Reč je o ozbiljnoj produkciji koja u profesionalnom smislu donosi veliko iskustvo i otvara mogućnosti za usavršavanje. Preživeli smo mnogo teških godina, nekoliko štrajkova koji su bacili na kolena celokupnu američku produkciju, imali smo i kovid pandemiju, ali smo i dalje tu, što dovoljno govori o kvalitetu koji ova serija ima.

* Da li je istina da ste pre ove uloge razmišljali o tome da budete vatrogasac?

- Pre kastinga za "911" u SAD sam boravio na račun moje radne vize. Ponestajalo mi je novca, i povratak za Veliku Britaniju već je postao surova izvesnost. Poslednji deo novca iskoristio sam da konkurišem za "zelenu kartu". Prijavio sam se i na moje iznenađenje odmah sam je dobio. Jedini posao koji mi se nudio bio je upravo za vatrogasca. Već sam bio odlučio da prihvatim ponudu, kada mi je stiglo obaveštenje da sam dobio ulogu Baka. Svakako, bolja opcija da se oprobam kao vatrogasac (smeh).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)