RASKOŠNA ZABAVA POSTAJE HOROR: Netfliks sprema seriju po romanu Agate Kristi

J. BANjANIN

05. 08. 2024. u 11:26

POZNATA "kraljica krimića" Agata Kristi autorka je mnogih dela koja su doživela razne filmske i televizijske adaptacije. Procenjuje se da je širom sveta po njenim romanima snimljeno 45 filmova, a da je 2017. u bioskopima 48 miliona ljudi pogledalo blokbaster "Ubistvo u 'Orijent ekspresu'".

РАСКОШНА ЗАБАВА ПОСТАЈЕ ХОРОР: Нетфликс спрема серију по роману Агате Кристи

Foto Zac Popik Lionsgate IMDb

Otud ne čudi što je i jedna od najvećih striming platformi Netfliks odlučila da prigrabi "deo kolača", ujedno obraduje ljubitelje dela britanske spisateljice i ekranizuje jedan od njenih 66 kriminalističkih romana.

Reč je o delu "Misterija sedam brojčanika" (The Seven Dials Mystery) iz 1929, koji je opisan kao "duhovita, epska i brza drama". Radnja nas vraća bezmalo vek unazad, u 1925. godinu, na raskošnu zabavu u ruralnom okruženju tokom koje se šala na tuđ račun završila ubistvom.

Radoznala detektivka ledi Ajlin "Bandl" Brent pokušaće da reši ovaj slučaj, ali i misteriju neobične seoske kuće u kojoj se ono dogodilo. U tome joj pomažu Džimi Tesiger i Bil Eversli, te zajedno otvkrivaju da "Klub sedam satova" nije samo noćni klub, već i sedište tajnog društva. Da bi na pravi način razrešila misteriju Ajlin prvo mora da utvrdi da li tajno društvo posluje s ove ili one strane zakona.

Foto Mike Marsland WireImage IMDb

Helena Bonam Karter

Snimanje serije bi trebalo uskoro da počne, a izvršna producentkinja je Suzan Meki, koja je radila na popularnoj seriji "Kruna". Scenario je napisao Kris Čibnol, koji će uz Meki i druge producente raditi na seriji. Poznato je da će engleska glumica Mija Makena-Brus da predvodi glumačku ekipu u glavnoj ženskoj ulozi, a prema pisanju "Varajetija", pridružiće joj se Helena Bonam Karter, koja je za svoju glumačku "šarolikost" dobila nagrade Bafta i Emi, kao i dve nominacije za Oskar, te kolega Martin Friman, poznat po ulogama Tima u komediji "Ofis" i doktora Džona Votsona u seriji "Šerlok".

Svoju novu rolu komentarisala je i mlada glumica koja je otkrila da je vrlo uzbuđena.

- Scenario je briljantan i oduševljena sam što mogu da budem deo ove nove interpretacije pripovedanja kultne Agate Kristi - izjavila je Mija Makena-Brus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji