AKCIJA "NOVOSTI" - BIRAMO NAJBOLJI GLUMAČKI PAR: Tamara Dragičević i Milan Marić, kao Silvana Armenulić i Toma Zdravković u seriji "Toma"

J. BANjANIN

15. 09. 2024. u 18:24

GLUMCI Tamara Dragičević i Milan Marić već su filmom "Toma" počeli da se utiskuju u kolektivnu svest kao Silvana Armenulić i Toma Zdravković. Selidba sa velikog ekrana na male tu je sliku učinila neizbrisivom.

АКЦИЈА НОВОСТИ - БИРАМО НАЈБОЉИ ГЛУМАЧКИ ПАР: Тамара Драгичевић и Милан Марић, као Силвана Арменулић и Тома Здравковић у серији Тома

Foto Aleksandar Kujučev

Nisu, međutim, u tom poduhvatu uspeli samo kao pojedinci, već i kao par. Povezani tragičnom pričom, glumačkom hemijom, hit pesmom "Ponoć" koju zajedno izvode, Tamara i Milan su u razgovorima o "Tomi" postali nerazdvojan fenomen.

- Silvana i Toma su imali posebnu vrstu bliskosti. Ona je prva prepoznala Tomin talenat i pomogla mu da se afirmiše. Bili su prijatelji, inspiracija i podrška jedno drugome - podsećao je u intervjuu za "TV novosti" Milan Marić.

Toma Zdravković i Silvana Armenulić nisu bili ljubavni par ni na ekranu ni u stvarnosti. Niko ne može da zna šta su zaista osećali jedno prema drugom, ali film i serija "Toma" verovatno su zauvek zapisali ideju da je ispod te "posebne vrste bliskosti" ležala neuzvraćena ljubav.

Foto Aleksandar Letić

- Kažu da je Toma bio zaljubljen u Silvanu, ali to ne znamo. Između njih dvoje nikada ništa nije bilo, ali je Silvana mnogo volela Tomu kao čoveka, umetnika, pevača i prijatelja. Možda bi Toma na svoj životni put stupio i da se Silvana nije pojavila, ali ona ga je otkrila i uvela u svet muzike - rekla je Tamara Dragičević u intervjuu za "TV novosti".

Glumačku hemiju ovog para publika je nagrađivala ovacijama, a struka ovenčala priznanjima "Carica Teodora" i "Car Konstantin" za najbolju žensku i mušku ulogu na Filmskim susretima u Nišu. U pomenutom intervjuu Tamara je podvukla da su se njena i Milanova dobra energija poklopile, čemu je izvesno doprinelo i to što su kao mlađi zajedno igrali u predstavi, skupa pohađali školu glume "Dadov", bili poznanici na fakultetu. Bez svega toga ne bi bilo moguće preneti na ekran složen odnos dvoje izuzetnih ljudi, čije su pesme neizbežna podloga ljubavi i tuge i decenijama nakon njihovih smrti.

Za nagradu Zlatna antena za glumački par u seriji, koju u okviru 14. FEDIS festivala peti put zaredom dodeljuju "Novosti", čitaoci mogu glasati do 4. oktobra na našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE SVE ZANIMALO: Đoković otkrio do kada će igrati za reprezentaciju