AKCIJA "NOVOSTI" - BIRAMO NAJBOLJI GLUMAČKI PAR: Paulina Manov i Petar Benčina, kao LJiljana i Aleksa Hadžipopović u seriji "Toma"

J. BANjANIN

17. 09. 2024. u 22:26

TAMAN kada je publika mislila da je prosula sve suze zbog Ljiljane Hadžipopović i njenog supruga, doktora Alekse, Paulina Manov i Petar Benčina pojavili su se u istim rolama i u seriji "Toma".

АКЦИЈА НОВОСТИ - БИРАМО НАЈБОЉИ ГЛУМАЧКИ ПАР: Паулина Манов и Петар Бенчина, као Љиљана и Алекса Хаџипоповић у серији Тома

Foto Aleksandar Kujučev

Uloge su u odnosu na istoimeni film obogaćene novim detaljima, zajednička biografija je produbljena, a reakcija gledalaca bila je ista. Nesporazumi pod teretom života, razumevanje tek kada je za to prekasno, pokušaji da se nadoknadi nenadoknadivo, motivi su u kojima svako može da se prepozna. A scena koncerta za dvoje u skadarlijskom restoranu bez sumnje bi odnela nagradu publike za najtužniju u savremenoj srpskoj kinematografiji.

- Kada sam prvi put čitala scenario, pomislila sam da je Ljiljana cela Srbija. Svako od nas je imao nekoga ko se borio sa teškom, neizlečivom bolešću, ko je odlazio. Ljiljana je priča o propuštenim prilikama i simbol nemoći onih koji ostaju, rekla je Paulina Manov u intervjuu za "TV novosti".

Glumica je u istom razgovoru ispričala kako je idući na snimanje u Skadarliji igrom slučaja čula kako iz "Tri šešira" dopiru upravo zvuci "Liljane", pesme koja je kasnije publici razbijala srca i pred velikim i pred malim ekranima.

Foto Aleksandar Kujučev

- Ugledala sam čoveka koji sedi sam i plaća orkestru. Sedi sam, pije i sluša. Mene su preplavile emocije koje baš i ne umem da objasnim. Krenula sam ka "Dva jelena" i pomislila "Hvala ti, Tomo, biće ovo dobro" - prisećala se Paulina Manov.

I ne da je bilo dobro, nego se plakalo i dok se snimalo, pričao je za "TV novosti" Petar Benčina, objašnjavajući usput tu prelomnu tačku njegovog lika.

- Kada sudbina umeša prste i kada ti izvuče tepih ispod nogu, sve ono što si zamišljao i projektovao može da nestane. Ta eksplozija je utoliko jača jer je taj čovek pokušao da sve nosi u sebi, drži stvari pod kontrolom i svojim problemima ne opterećuje druge. Kada ta brana pukne, to je poplava emocija, što smo gledali u sceni u Skadarliji.

Poplavi emocija među publikom nimalo nije smetalo to što su Liljana i Aleksa Hadžipopović izmišljeni likovi. Možda je i pogrešno reći da su "izmišljeni", jer su se tako osmišljeni savršeno uklopili u život Tome Zdravkovića, i onog sa ekrana i onog stvarnog. I zato će Ljiljana i Aleksa za domaće stvaraoce dugo biti model tragične ljubavne priče.

Za nagradu Zlatna antena za glumački par u seriji, koju u okviru 14. FEDIS festivala peti put zaredom dodeljuju "Novosti", čitaoci mogu glasati do 4. oktobra na našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEPA SCENA NA TENISKOM TERENU: Novak Đoković još jednom pokazao koliko srce ima (VIDEO)