AKCIJA "NOVOSTI" - BIRAMO NAJBOLJI GLUMAČKI PAR: Suzana Lukić i Nikola Trišić kao Ceca i LJuba u seriji "Popadija"

J. BANjANIN

01. 10. 2024. u 11:55

MADA rođeni u istom gradu - Kruševcu, Suzana Lukić i Nikola Trišić znali su se samo iz viđenja. Upoznala ih je tek serija "Popadija", tačnije njeni autori Zoran Lisinac, koji je takođe "čarapan", i Jelena Volf Lisinac.

АКЦИЈА НОВОСТИ - БИРАМО НАЈБОЉИ ГЛУМАЧКИ ПАР: Сузана Лукић и Никола Тришић као Цеца и Љуба у серији Попадија

Foto Miša Obradović

Popularna komedija, smeštena u izmaštani Donji Vrcanj, nadomak Kruševca, upoznala nas je sa plejadom likova. U ovu pomalo učmalu sredinu dolazi sveštenik Miki, zajedno sa atraktivnom suprugom Desom, koja je modne piste Njujorka zamenila seoskom džadom. Mada su istih godina kao pop i popadija, bračni par sa četvoro dece, Ceca i Ljuba, koje tumače upravo Suzana i Nikola, sušta su suprotnost. Dok se Desa nije doselila, Ceca je važila za najlepšu ženu u selu. Ali početno neprijateljstvo, tokom tri sezone se razvilo u prisno prijateljstvo, čak i kumstvo.

Nikola Trišić Triša važi za svestranog umetnika. Pažnju javnosti stekao je kao stendap komičar i član popularnog hip-hop sastava "Kruševac geto", zajedno sa Nikolom Milenkovićem Čamijem. Zahvaljujući "Popadiji" imao je priliku da se okuša i kao koscenarista, ali i postane glumac, čemu se nije nadao. Kako je Trišić u intervjuu za "TV novosti" objasnio, zadatak dvojice Nikola, u početku, bio je da tekst "okruševe, očarapane i ubace svakodnevne stereotipe o dijalektu na kome pričaju i o sredini u kojoj žive". Tek potom se rodila ideja da baš oni odigraju uloge Ljube i Butke. Od sasvim običnog seljaka, koji izdržava suprugu i četvoro dece, uzgaja krave i pravi vino, Ljuba u drugoj sezoni "Popadije" dobija peto dete, ali i postaje ludi umetnik. Trišić je ove godine na 30. Sarajevo film festivalu čak nominovan za nagradu u kategoriji "Zvezda u usponu". A Nikola za direktnu partnerku u "Popadiji" Suzanu Lukić ima samo reči hvale.

- Suzana je iznad svega predobra, dobronamerna, blaga osoba i veliki profesionalac. Uživanje je bilo učiti i glumiti sa njom. Zaista mi je pomogla da nađem način kako da se energije naših likova blagotvorno sinhronizuju. Dobar je partner i prijatelj. Često bih na setu pravio šalu kako sam glumu završio kod Suze Lukić, ali na kraju je zaista tako i bilo. Ona mi je na tom putovanju zvanom "Popadija" bila glavna mentorka.

Foto A. Krstović/Prva

Talentovanu Kruševljanku dugo nismo videli na malom ekranu jer vredno radi u matičnom Narodnom pozorištu i drugim beogradskim teatrima. Mnogi su se obradovali Suzaninom povratku na televiziju posle više od decenije. I, zaista, ponosna "čarapanka" unela je svežinu svojom kreacijom u liku Cece u komediji "Popadija", zajedno sa kolegama Kruševljanima. Dok se Ljuba pronašao u svetu umetnosti, Ceca je iz čiste majčinske ljubavi osnovala politički pokret "Peto dete" kako bi se izborila za "svoju stvar". Suzana je u razgovoru za "TV novosti" o saradnji sa vrsnim komičarima iz "Kruševac geta", Nikolom Trišićem i Nikolom Milenkovićem, rekla:

- Trišu i Čamija sam znala iz viđenja, ne lično. Naravno, znala sam čime se bave, još od muzike koju su pravili. Oni su stvarno super momci, izuzetno duhoviti i dragi. Nikola je bio moj direktni partner u seriji. Uživala sam radeći sa njim. On je vanserijski darovit i intuitivan, blag i precizan. I konstantno je zapitan nad tim što stvara. On se savetuje i ume da čuje savet. Ume i da ga ne čuje kad proceni da savet nije dobar. To su stvarno retki kvaliteti u ovom poslu i ovom svetu uopšte.

Za nagradu Zlatna antena za glumački par u seriji, koju u okviru 14. FEDIS festivala peti put zaredom dodeljuju "Novosti", čitaoci mogu glasati do 4. oktobra na našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NOVA PRILIKA ZA MLADE U NIS-U: Peta sezona programa „NIS ENERGY”