MUZIKA INSPIRASANA IKONOM: Koncert novosadske Akademije umetnosti u Beogradu

Lj. P.

06. 10. 2021. u 16:56

KONCERT u organizaciji Akademije umetnosti Novi Sad održaće se u katedrali Beogradske nadbiskupije u četvrtak, 7. oktobra.

МУЗИКА ИНСПИРАСАНА ИКОНОМ: Концерт новосадске Академије уметности у Београду

Foto: Srđan Pablo Doroški

Na programu je delo „Antene“, Aleksandre Vrebalov, kompozitorke i profesorke na Akademiji umetnosti. Kompozicija „Antene“ inspirisana je ikonom Bogorodice Milosrđa, koja datira iz perioda kasne Vizantije i nalazi se se u vizantijskoj zbirci Muzeja umetnosti u Klivlendu, po čijem pozivu je delo napisano.

Na ovom jedinstvenom koncertu nastupaju hor Škole crkvenog pojanja Sveti Jovan Damaskin koji predvodi đakon dr Vladimir Antić, TAJJ kvartet, hor i ansambl studenata i profesora Akademije umetnosti Novi Sad i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Kombinovanim horovima i ansamblom diriguje Božidar Crnjanski.

Koncert „Antena“ je jedan od primera inovativnog pristupa muzičkom obrazovanju u kome je umetnička saradnja sa neakademskim lokalnim i međunarodnim organizacijama jedan od osnovnih oblika praktičnog uključivanja studenata u stručnu praksu kojoj nemaju pristup putem redovne nastave.

Ulaz je besplatan, a rezervacije se primaju na mejl mons@sbb.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!