PALA PRVA KLAPA "LANČANE REAKCIJE": Počelo snimanje filma reditelja i producenta Dragana Bjelogrlića

T. L.

19. 05. 2022. u 22:59

POSLE više godina priprema i rada na scenariju, u Beogradu je večeras pala prva klapa novog filmskog ostvarenja "Lančana reakcija", reditelja, glumca i producenta Dragana Bjelogrlića.

ПАЛА ПРВА КЛАПА ЛАНЧАНЕ РЕАКЦИЈЕ: Почело снимање филма редитеља и продуцента Драгана Бјелогрлића

Foto promo

- Hladni rat se nadvio nad planetom. "Gvozdena zavesa" podelila je evropski kontinent, ali i čitav svet na dva politički i vojno suprotstavljena bloka. I jedan i drugi blok poseduje nuklearno naoružanje. Strah od neminovnosti nuklearnog rata dovodi do paničnog pokušaja mnogih zemalja da obezbede ovakvo naoružanje, dok nauka istovremeno pokušava da pronađe lek od nuklearnog zračenja, kao posledice upotrebe atomskih bombi - ovako počinje glavna linija priče koja prati događaj iz 1958. godine u Naučnom institutu "Vinča", a koji simbolično predstavlja početak trke za opstanak u kojoj će se suprotstaviti dva naučnika, dva sveta i dve ideologije.

Scenario potpisuju Vuk Ršumović i Dragan Bjelogrlić, a nastao je po motivima romana "Slučaj Vinča" profesora Gorana Milašinovića.

U glavnim ulogama naći će se proslavljeni francuski glumci. Aleksis Manenti, Žeremi Laert i Olivije Bartelemi će nositi neke od glavnih uloga, dok će domaću filmsku postavu predvoditi Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Jovan Jovanović i Alisa Radaković. Premijera se očekuje na jesen 2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!