ČAK NORIS NAM JE DAO BLAGOSLOV: Američki glumac DŽared Padaleki o tome kako je postao novi teksaški Rendžer Kordel Voker

Nikola Dražović

09. 07. 2022. u 12:45

UZ viceve o Čaku Norisu odrastale su generacije vernih poklonika neponovljivog teksaškog rendžera Koredela Vokera.

ЧАК НОРИС НАМ ЈЕ ДАО БЛАГОСЛОВ: Амерички глумац Џаред Падалеки о томе како је постао нови тексашки Ренџер Кордел Вокер

Kigan Alen, Foto Foks

Upravo zbog toga su mnogi, kada je pristigla vest o rimejku legendarne serije koju pratimo na TV Foks, sredom od 22.00, i pomislili da je reč o još jednom vicu. Jer smo tokom decenija na neki način indoktrinirani idejom da je Čak Noris u najmanju ruku odgovoran za Veliki prasak iz kog je nastalo sve što danas nastanjuje istraženi i neistraženi kosmos.

Međutim, tačno 32 godine od premijere originalne serije, našao se neko dovoljno hrabar i lud da obuče čuvenu uniformu teksaškog rendžera i šokiranim fanovima poruči - Da, ja sam novi Voker! Njegovo ime je Džared Padaleki (39), a za mlađe TV gledaoce i ljubitelje saj-faj saga o superherojima Padalecki je istinski Čak Noris 21. veka. Naime, američki glumac poljskog porekla najpoznatiji je po roli Sema Vinčestera u kultnoj tinejdž seriji "Lovci na natprirodno", nominovanoj za tri priznanja Emi koju je snimao neverovatnih 15 godina skoro 400 epizoda. Iako je osvedočeni veteran u lovu na supernatural negativce, u ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti" Padaleki otkriva da li mu je ovaj staž bio dovoljan da bi nasledio Vokerov kaubojski šešir.

- Voleo bih odmah da na početku da razjasnimo jedno. Da nisam pitao Čaka Norisa da nam da blagoslov za ovu seriju, nikada se ne bih usudio da budem Voker umesto Vokera. Zar vam ličim na potpunog ludaka - uz smeh je započeo razgovor za "Tv novosti" Padaleki, dodajući da je čuveni glumac zaista dao blagoslov novoj verziji serije koja ga je proslavila.

- Poštovanje originalne ideje i svega što je Čak Noris postigao sa ovom serijom i ulogom samo je deo razloga zbog kog smo zaista morali dobiti blagoslov od Norisa. Istina je i to da je Čak u ovom projektu učestvovao i u kreativnom delu, usmeravajući radnju i razvijajući priču u pravcu koji je on osmislio. On je u neku ruku suvlasnik serije i zbog toga smo zaista morali da zamolimo moćnog Čaka da bismo dobili priliku da uradimo rimejk. Pogotovo zbog toga što smo mnogo promenili radnju - poručuje mladi glumac, ne krijući da je u svakom trenutku bio svestan odgovornosti koju ovakav projekat nosi sa sobom.

- To je kao da je slučajni prolaznik iz mase podigao ruku i upitao: "A mogu li sada ja malo da budem Supermen?". Od početka nam je bilo jasno da ne možemo da uradimo jednostavnu adaptaciju serije. Prvo, zbog toga što je prošlo tri decenije od vremena u koje je bila smeštena originalna priča, a zatim i što je reč o liku čiju je slavu gotovo nemoguće oživeti na isti način. Čak je bio teksaški rendžer i za drugog istog rendžera u tim kaubojskim čizmama jednostavno nije bilo mesta. Zbog toga je bilo neophodno da pronađem svoje - objašnjava glumac koji je učestvovao i u produkciji nove serije.

- Moj Voker je potpuno drugačiji. Manje je ratoboran. Ne bije negativce toliko i koristi politički korektniji rečnik u odnosu na svog prethodnika. Novi "Voker" je više triler oslonjen na pravne propise i zavrzlame. Ukratko, "bijemo" se administrativnim pretnjama i pravničkim procedurama (smeh). Ipak je ovo 21. vek, i većina onoga što je Čak Noris radio na malim ekranima tokom devedesetih više nije dozvoljeno - kaže glumac koji se u svetu teksaških rendžera obreo posle decenije i po borbe sa natprirodnim čudima.

Foto Foks

- Još tugujem za tom serijom. Bilo je to 15 neverovatnih godina koje ne pamtim samo po epizodama koje smo snimili, već i po mnogo važnijim stvarima. Jedna od njih je i činjenica da sam na snimanju ove serije upoznao svoju današnju suprugu, sa kojom sam glumio i u "Vokeru". Tu su i mnogobrojni prijatelji, divne uspomene... priznaje zvezda serije, dodajući da je sa timom na novom "Vokeru" radio dve pune godine pre nego što su počeli sa snimanjima.

- Nadam se da gledaoci u Vokeru ne vide Sema Vinčestera, i da sam uspeo da izađem iz prethodne uloge. Poznato je da su za glumca najopasnije dugotrajne role. Kako mi to kažemo, kod maratonskih uloga ti se "oljušti" boja. Glumac postane bezličan. To što snimamo treću sezonu za mene je dobar znak da sam, ipak, uspeo da izbegnem ovu klopku - kaže Padaleki, otkrivši da će prva klapa novog ciklusa najverovatnije pasti tokom avgusta ove godine.

- Uživao sam u tome da postanem Voker. Nikad nisam bio agent, a ni roditelj, mlađi brat, pa ni udovac pred kamerama. Sve je to bilo veliko osveženje za mene. A dodatni bonus za mene bila je privilegija da sam sve to mogao da radim na svom terenu. Nije bilo napornih putovanja, sa seta sam se vraćao kući. Bio sam blizu svoje porodice, što mi je posle 15 godina menjanja hotela i tuđih kreveta došlo kao blagoslov - iskren je Padaleki, koji će uskoro ponovo zakačiti zvezdu teksaškog rendžera na rever.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)