ZVEZDE SERIJE "GOSPOĐICA SKARLET I VOJVODA", GLUMCI KEJT FILIPS I STJUART MARTIN: Beograd je prelep u svim godišnjim dobima

N. DRAŽOVIĆ

23. 10. 2022. u 11:27

U SRPSKU prestonicu, koja u drugoj sezoni popularne kostimirane detektivske drame "Gospođica Skarlet i Vojvoda" dočarava viktorijanski London, krajem jula prošle godine doputovala je čitava ekipa serije na čelu sa autorkom i izvršnom producentkinjom Rejčel Nju.

ЗВЕЗДЕ СЕРИЈЕ ГОСПОЂИЦА СКАРЛЕТ И ВОЈВОДА, ГЛУМЦИ КЕЈТ ФИЛИПС И СТЈУАРТ МАРТИН: Београд је прелеп у свим годишњим добима

Foto: Epik drama i Ivana Karić

Naš glavni grad dobio je priliku za odmeni Dablin u ulozi Londona, a tim serijala, čiju je prvu sezonu u Americi pratilo osam miliona gledalaca, nije krio oduševljenje uslovima za rad u Srbiji. Upravo zbog toga se, kako ekskluzivno saznajemo, i treći ciklus snimao u našoj zemlji. Kako je Beograd odglumio London, saznaćemo premijerno od utorka, 8. novembra, u 21.00, na kanalu Epik Drama, a kako su se glavni glumci, Kejt Filips i Stjuart Martin, proveli u Srbiji, otkrivamo u ekskluzivnom intervjuu za "TV  novosti".

- Imamo divna sećanja na snimanja u Beogradu. Stigli smo početkom avgusta prošle godine, i od tada nismo otišli - uz smeh poručuje Kejt Filips, koju smo gledali i u seriji "Kruna", ističući da su spoznali Beograd kroz sva godišnja doba.

- Kada smo stigli, temperature su bile letnje, preko 30 stepeni. Dočekali smo i Božić u Srbiji, pa smo imali priliku da vidimo i kako ovaj prelepi grad izgleda pod snegom. Kao u bajci. Bilo je divno iskustvo videti Beograd i Srbiju kroz godišnja doba - poručuje Kejt, dok se njen kolega Stjuart Martin nadovezao sa podjednako upečatljivim utiscima.

Foto: Epik drama i Ivana Karić

- Bilo je veličanstveno. Produkcijski tim i ekipa tako su nas srdačno dočekali. Radili smo u jednom od najboljih studija koje sam ikada video. Neverovatno je kako su sve prekopirali sa seta u Irskoj, gde smo snimali prvu sezonu, i obnovili su sve one neverovatne enterijere koje smo imali na prethodnoj lokaciji. Identični su. Nismo mogli da verujemo kada smo prvi put ušli u Skotland Jard, i Elizinu kancelariju... Neverovatno je. U stvari, uspeli su da od onoga što smo imali u Irskoj naprave bolju, veću i lepšu repliku, neku vrstu lepšeg i bogatijeg sveta, tako da je zaista uzbudljivo što smo deo druge sezone - zaključuje Martin.

A mi se pitamo gde su Eliza i Vojvoda na početku novog ciklusa?

- Na kraju prve sezone vidimo ih kako odlaze u zalazak sunca niz ulicu iz Elizine kancelarije na večeru. Da ništa ne odajem, ali očigledno je da su na kraju prve sezone dozvolili da njihovo prijateljstvo preraste u nešto više - misteriozna je Kejt, odajući tek toliko da se u novom ciklusu odnos dvoje glavnih junaka produbljuje.

Foto: Epik drama i Ivana Karić

Putovanje kroz epohu za glumce je uvek posebno iskustvo. Kejt Filips, međutim, već gotovo čitavu deceniju ne prestaje da snima upravo kostimirane serije. Zato nas zanima da li joj je sada neobično kada, za promenu, obuče neki moderan "komad" odeće umesto korseta i haljina.

- Volim 50-te i ono što smo imali prilike da vidimo i obučemo u "Kruni". Ali sećam se da je ta odeća bila neverovatno teška i veoma bolna jer vam sve visi sa ramena. Snimali smo tokom veoma vrućeg britanskog leta, a sve scene bile su u zatvorenom. Bili smo unutra sa krznom na sebi, "topili" smo se od vrućine, a trebalo je izgledati glamurozno i luksuzno. Kada smo kod serije "Gospođica Skarlet i vojvoda", pamtiću taj period po korsetima. Odlučila sam da ih više ne nosim čak iako pravila to nalažu, jer je to nehumano. Osećam se kao da bih mogla da pokrenem revoluciju ovde sa tom temom (smeh). Bili smo na snimanju, i gledala sam Stjuarta misleći kako je to nepravedno. Toliko me je sve bolelo, na sebi sam nosila osmu haljinu tog dana, a za svaku od njih morate nositi drugi korset. To je osam utezanja koja se mogu porediti samo sa mučenjem od strane Inkvizicije. Takođe, te haljine imaju toliko slojeva. Tokom zime, kada se snima napolju, to je podnošljivo, ali mi snimamo na visokim temperaturama već tri meseca. I onda pomislim, te žene su zaista nosile takve haljine. Zašto? Zato sam naterala Stjuarta da na nekoliko minuta pokuša da oseti kako izgleda disanje u korsetu - otkriva lepa glumica, a njen kolega nam otkriva kakav je osećaj nositi korset.

- To je bilo iskustvo koje ću pamtiti. I lekcija koju sam naučio. Ne ljutite ženu u korsetu (smeh).

OMILjENE SCENE 

DA li imate neku omiljenu scenu iz prve sezone ili bilo šta što jedva čekate da ljudi vide iz novog ciklusa?

KEJT: Da, imam mnogo. A generalno, volim scene koje se snimaju "u dahu", bez prekida. Ove godine takvih scena je bilo mnogo. Takođe, ove godine ima nekoliko neverovatnih gostujućih zvezda. Kada je reč o anegdodatama, uvek ima tih sitnih "srećnih nesreća", ali ono što definitivno obeleži snimanja jeste prvenstveno moj, ali i šok ostalih kolega koliko toga Stjuart na setu može da pojede. Uživam u tome, recimo, kako slatko jede banane. Svih deset tokom dana (smeh).

STJUART: Za to je kriv adrenalin (smeh). Malo me je sramota zbog toga, ali mislim da svako od nas na snimanju ima svoj način da se ohladi posle scene. Jurnjava konobara je moja. Uvek nešto grizem. Ja to zovem "sigurna užina".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama