JUBILEJ "KAZANOVE PROTIV DON ŽUANA": Pedeseto izvođenje na Maloj sceni Opere i teatra "Madlenianum"

V.V.S.

07. 12. 2022. u 19:09

KOMEDIJA Miodraga Ilića "Kazanova protiv Don Žuana", nastala kao jedino rediteljsko delo glumačkog barda Predraga Ejdusa, imaće pedeseto izvođenje u četvrtak, 8. decembra, na Maloj sceni "Madlenijanuma".

ЈУБИЛЕЈ КАЗАНОВЕ ПРОТИВ ДОН ЖУАНА: Педесето извођење на Малој сцени Опере и театра Мадленианум

foto:Zoran Škrbić

Od premijere 2016. godine predstava je punila salu teatra, a Predrag Ejdus ulogu Kazanove odigrao je poslednji put 8. juna 2018. godine. Pozorišna kritika odala je izuzetno priznanje Ejdusu-glumcu, neodoljivo šarmantnom majstoru karakterizacije, ali i Ejdusu-reditelju, nadahnutom i maštovitom majstoru scenske realizacije dramskog predloška. Predstava je obnovljena 2019. godine.

Obnovom ove drame,zahvaljzjući piscu i novom glumačkom timu (Tihomiru Staniću, Stevanu Pialu i Ivoni Kustudić,kao i Andrijani Oliverić, koja je igrala u prvobitnoj postavi), predstava je vraćena na scenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović