MOLIJER ZA ROĐENDAN: Premijerni "Don Žuan" u Narodnom pozorištu "Sterija" u Vršcu

V.V.S.

02. 03. 2023. u 17:42

NA velikoj sceni vršačkog teatra u subotu,4.marta, biće održana centralna proslava Dana Narodnog pozorišta "Sterija".

МОЛИЈЕР ЗА РОЂЕНДАН: Премијерни Дон Жуан у Народном позоришту Стерија у Вршцу

Andrej Cvetanovski /foto Promo

Tim povodom, publika će na početku večeri gledati film pod nazivom "I bi svetlost" Aleksandra Avrameskua, potom i premijeru Molijerovog "Don Žuana", u režiji Andreja Cvetanovskog i izvođenju vršačkog pozorišnog ansambla. Posle premijere biće uručene godišnje nagrade najistaknutijim radnicima Narodnog pozorišta "Sterija".

"Don Žuan" dolazi na scenu kroz tumačenje makedonskog reditelja Andreja Cvetanovskog, u čijem timu su i scenograf Sergej Svetozarev, kompozitor Dimitar Andonovski muziku i kostimograf Sofija Lučić.

- Probali smo da rasturimo mit velikog zavodnika i nađemo razloge za njegovo nepoštovanje svega što drugi ljudi imaju. Uspeli smo da pronađemo u odnosu sa njegovim ocem. Kroz taj odnos tražili smo dekonstrukciju lika i stvarali sliku o mladiću koji nosi sav taj prkos prema društvu koje ga tera da pobegne od svoje prirode. Kroz amalgam slika i avantura i u kontrastu sa njegovim vernim slugom Zganarelom i sve ono što se nalazi u glavi glavnog lika, dobijamo jednu tragikomediju lika i dela Don Žuana" - ističe reditelj Cvetanovski.

Uloga Don Žuana poverena je mladom glumcu Milošu Đuroviću,dok će Miloš Lazić, jedan od najmlađih dobitnika Sterijine nagrade, biti u ulozi njegovog sluge Zganarela. U podeli su i Jovana Božić, Vanja Radošević Marija Pantin, Predrag Grujić, Srđan Radivojević i Ivan Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub