PREMIJERKA SRBIJE O POZORIŠTU "BOŠKO BUHA": Brnabić se obratila nakon sastanka sa predstavnicima dečijeg pozorišta

Novosti online

23. 03. 2023. u 17:59

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić održala je konferenciju nakon sastanka sa predstavnicima pozorišta Boško Buha.

ПРЕМИЈЕРКА СРБИЈЕ О ПОЗОРИШТУ БОШКО БУХА: Брнабић се обратила након састанка са представницима дечијег позоришта

Brnabićeva iznela precizne podatke, Foto Tanjug

- Kultura nam je važna i toliko smo se poslednjih godina borili da uložimo u kulturu i infrastrukturu u kulturi, radna mesta u kulturi... Danas sam reagovala i rekla da jedva čekam da kažem punu istinu o slučaju. Ima nešto dobro o svemu ovome negativnom, a to je da smo na ovom primeru, primeru dečijeg pozorišta, mogli da vidimo stepen spremnosti određenih medija da politizuju situaciju i izmanipulišu javnost, da šalju potpuno pogrešne i činjenično neistinite informacije, a koje su lako proverljive i da sakriju istinu. Sve to rade da bi imanipulisali čitav niz ljudi preko radnika u kulturi, glumaca, drugih pozorišta i naravno uvek dežurnih političkih novinara koji su uvek spremni da se priključe u svakoj hajci protiv vlasti i Aleksandra Vučića. Neverovatno je koliko je bizaran ovaj ceo slučaj.

Premijerka je navela da ova vlast već godinama pokušava da reši situaciju i da pomogne. Premijerka je navela primere šta je prethodnih dana moglo da se pročita u medijima te navela da su to apsolutne laži.

- Šta su pisali? Recimo imamo nedeljnik "Vreme": Grad želi da zatvori pozorište za decu. Evo vidite "N1" koji prenosi svoj bratski "Nova.rs" koji kaže da je "Boško Buha na prodaji ispod cene" - navela je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)