GRUPNA, SRPSKO HOLANDSKA IZLOŽBA U GALERIJI "DOTS": Ogledi o prirodnom naspram veštačkog

M.A.K.

22. 05. 2023. u 16:45

DELA umetnica i umetnika iz Srbije i Holandije okupljenih oko ideja o prostorima u kojima se preklapaju sadašnjost i budućnost, prirodnost i artificijelnost, sećanje i realnost, biće predstavljena na izložbi "Afternature -iščekivanje promene", u beogradskoj galeriji "Dots", na Donjem Dorćolu (Bulevar vojvode Bojovića 4), od 25. maja do 24. juna.

ГРУПНА, СРПСКО ХОЛАНДСКА ИЗЛОЖБА У ГАЛЕРИЈИ ДОТС: Огледи о природном наспрам вештачког

Foto promo

Izložba obuhvata radove Roba Bouvmana, Slavice Dragosavac, Stevana Kojića, Nataše Kokić, Hejsa van Lita i Inge Shautsen. Reč je, kako ističe u katalogu istoričarka umetnosti Dea Cvetković, o raznolikim ogledima o prirodnom naspram veštačkog, o onome što se može nazvati ljudskim i onome što se može nazvati digitalnim:

- Kako savremena umetnost jeste prostor u kom iz te iste savremenosti različito mislimo, izložba "afternature" može da posluži i kao štivo koje nam nesebično nudi bezbroj čitanja. Tačnije, izloženi radovi pružaju mogućnost za različite interpretacije i različita razumevanja koja dolaze iz vlastitih istorija, uverenja ili osećanja, iz ličnog odnosa prema sadašnjosti i budućnosti, prema prirodnom i prema veštačkom. 
Kustoskinje postavke su Mirjana Dušić i Ljuba Jovićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)