"TESLA" U ITALIJI: Autorski projekat Ksenije Martinović na festivalu "Mitelfest 2023"

V.V.S.

31. 07. 2023. u 14:47

AUTORSKI projekat srpske glumice Ksenije Martinović, predstava "Tesla", premijerno je izvedena sinoć na festivalu "Mitelfest 2023", koji se održavao od 21. jula do 30. jula u Italiji.

ТЕСЛА У ИТАЛИЈИ: Ауторски пројекат Ксеније Мартиновић на фестивалу Мителфест 2023

foto Promo

U predstavi Ksenija Martinović je izvođač, reditelj i autor teksta (uz italijanskog dramaturga Federika Belinija), a odigrana je u Teatru Ristori u Čividale del Frijuli, kao koprodukcija CSS Teatro stabile di innovazione del FVG i La Contrada Teatro stabile di Trieste.

- Predstava "Tesla" bavi se čovekom čiji život boji jedinstvena aura misterije. Tesla nas neprestano stavlja pred pitanje šta je to izum? Stvaralački čin, blesak genija koji omogućava poboljšanje ljudskog života? I odakle on dolazi? To su sve ujedno i teme ove predstave - navodi se u saopštenju.

Inače, predstava ukršta pozorišne žanrove "uz pažljivu analizu pisama i dokumenata koji se odnose na istorijske činjenice", a od naracije do performansa "telo Martinovićeve na neki način postaje i mašina, proizvođač energije, kao da je kreacija samog pronalazača".

Festival "Mitelfest" se tradicionalno održava u gradu Čividale del Frijuli (u regionu Frijuli-Venecija Đulija), a u ovogodišnjoj selekciji našla se i predstava "Marlena Ditrih - pet tačaka optužnice" autora i reditelja Harisa Pašovića sa Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)