TRI PREDSTAVE NARODNOG POZORIŠTA: "Urnebesna tragedija", "Deca" i "Velika drama" gostuju u Budvi, Baru i Tivtu 

V.V.S.

02. 08. 2023. u 13:36

ANSAMBL Drame Narodnog pozorišta u Beogradu gostovaće u drugoj polovini avgusta na tri renomirana letnja festivala u Crnoj Gori: Budvi, Baru i Tivtu.

ТРИ ПРЕДСТАВЕ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА: Урнебесна трагедија, Деца и Велика драма гостују у Будви, Бару и Тивту 

foto: Narodno pozorište u Beogradu

Predstava "Urnebesna tragedija" (po tekstu Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Jagoša Markovića), biće izvedena 22. avgusta na 36. Festivalu "Grad teatar" Budva.Na Sceni "Između crkava" živopisnu galeriju likova dočaraće glumci dva ansambla (iz Beograda i Banjaluke): Nikolina Friganović, Željko Erkić, Petar Vasiljević, Nela Mihailović, Aleksandar Vučković, Sandra Bugarski, Branko Vidaković, Ljubiša Savanović i Marija Nedeljkov.

Dan kasnije, 23. avgusta, na 36. "Barskom ljetopisu", gostovaće "Deca", jedna od najoriginalnije insceniranih predstava u poslednjih nekoliko godina u srpskim teatrima. Komad, zasnovan na  potresnoj poeziji istoimenog dela Milene Marković (u režiji i na muziku Irene Popović), biće odigran na Letnjoj sceni Doma kulture.

Mini seriju avgustovskih gostovanja zaključiće kultna "Velika drama", po tekstu i u režiji Siniše Kovačevića, koja će biti izvedena na zatvaranju 18. Festivala mediteranskog teatra "Purgatorije" u Tivtu. Četvoročasovna poetsko-realistična drama, u kojoj učestvuje impozantan glumački ansambl (35 uloga, dvadesetak statista) kroz potresnu sagu o našoj novijoj prošlosti, od sredine do kraja 20. veka - biće izvedena na Letnjoj pozornici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove