U BIOSKOPIMA USKORO FILM O ATENTATU NA KNEZA MIHAILA: "Što se bore misli moje" režirao Milorad Milinković

D.B.M.

14. 08. 2023. u 14:34

FILM "Što se bore misli moje" reditelja Milorada Milinkovića, o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, započeće bioskopski život 21. septembra. Ovaj istorijski i politički triler govori i o događajima koji su neposredno prethodili tragičnom činu.

У БИОСКОПИМА УСКОРО ФИЛМ О АТЕНТАТУ НА КНЕЗА МИХАИЛА: Што се боре мисли моје режирао Милорад Милинковић

Foto P. Milošević

 O atentatu na jednog od naših najvećih vladara koji se, 1868. godine, dogodio na Košutnjaku scenario su napisali Milanković i Dragoljub Stojković.

- Znamo izvršioce, ne znamo nalagodavce, kao u većini atenata - izjavio je Milinković. - Uzeli smo sebi za pravo da ukažemo na one sile, za koje mislimo da stoje iza toga. Ima stvari koje nisu poznate i nikada se neće ni saznati. Držali smo se istorijskih činjenica, a što se tiče nekih momenata koji nisu rasvetljeni, predstavili smo ih onako kako mislimo da su se odigrali. 

Film "Što se bore misli moje"  je bazično politički triler, ali je i ljubavna priča  između kneza Mihaila i njegove, znatno mlađe verenice, Katarine Konstantinović. Kneza Mihaila igra Dragan Mićanović, dok ostale uloge tumače Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Miloš Timotijević, Luka Grbić, Jana Ivanović...

 U ovoj godini se obeležava dva veka od rođenja kneza Mihaila na bisokopsko platno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)