MOTIVI DALEKOG ISTOKA NA POSTACI MILICE MARGON- AGOLI: Pejzaži na pirinčanom papirusu

M.A.K.

22. 09. 2023. u 14:05

DELA nastala dalekoistočnom tehnikom slikanja na prinčanom papirusu, Milice Margon-Agoli, naći će se na izložbi "Munsun", u Galeriji Gradske opštine Vračar, od petka, 22.septembra u 18 časova.

МОТИВИ ДАЛЕКОГ ИСТОКА НА ПОСТАЦИ МИЛИЦЕ МАРГОН- АГОЛИ: Пејзажи на пиринчаном папирусу

Foto promo

Umetnica rođena u Sarajevu, sa kulturom Dalekog istoka, susrela se prvi put 1992. u Indoneziju,a već sledeće godine preselila se sa suprugom u grad Pusan u Južnoj Koreji, gde se zainteresovala za veštinu za slikanja na pirinčanom papirusu, koju je savladala kao najbolji student grupe u kojoj se usavršavala. U Kinu, kolevku ove orijentalne slikarske veštine preselila se 2005.

- Slikanje tušem i vodom na pirinčanom papiru je drevna kineska tehnika za koju je bitna odlika da drži kontinuitet i kvalitet i u savremenoj umetnosti. Optimizam i radost prenešeni u autentična likovna dela ostvarena ovakvom pristupom slikanju - obeležje su postavke beogradske umetnice Milice Margon Agoli - ističe se u najavi, uz napomenu da dvadesetak radova, skladne kompozicije i kolorita, u kombinovanoj tehnici, koji na postavci otkrivaju svet Dalekog Istoka, minuciozno predstavljajući floralne motive, pejsaže, ptice i žanr scene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)