U SRBIJI MANJE SERIJA: Drugo veče FEDIS u znaku regionalne saradnje i premijere

J. B. L.

05. 10. 2023. u 17:45

U DOMU omladine Beograda sinoć se zahuktalo 13. izdanje Festivala drama i serija (FEDIS). Treću godinu zaredom organizovana je tribina "Regionalni ekran" o saradnji u oblasti TV serija.

У СРБИЈИ МАЊЕ СЕРИЈА: Друго вече ФЕДИС у знаку регионалне сарадње и премијере

Foto Igor Marinković

I dalje je u Srbiji najznačajnija i najbrojnija produkcija, ali je u odnosu na prethodne godine smanjen broj snimljenih serija. Više nema 40, nego mnogo manje TV ostvarenja, hiperprodukcija je malo izgubila na zamahu, a veća pažnja se obraća na kvalitet i raznovrsnost žanrova.

Upravo se pokrovitelj tribine "Telekom Srbija" trudi da u ponudi serija iz njihove produkcije mogu da uživaju ljubitelji drama, komedija, trilera, misterija... Više o tome i budućim planovima "Telekoma" govorila je Marina Garović, šef službe za prodaju igranog programa.

Foto Igor Marinković

O iskustvu igranja u međudržavnim projektima pričala je Jana Stojanovska, glumica iz Severne Makedonije, koju znamo iz serija "Senke nad Balkanom", "Konak kod Himlije" i "Oslobođenje Skoplja". I njene koleginica iz Hrvatske Sanja Vejnović koju pamtimo još iz filmova "Banović Strahinja" i "Varljivo leto '68", podelila je svoja zapažanja o regionalnoj saradnji.

Na kraju večeri premijerno je prikazana prva epizoda druge sezone hit serije "Azbuka naših života" Jelene Bajić Jočić, u produkciji "Telekoma Srbija" i Contrast studios. Publika je burnim aplauzom pozdravila nastavak priče koju su dočarali glumci Aleksandra Janković, Jadran Malkovič, Radivoje Bukvić, Anastasia Mandić...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)