ČULNI I PROVOKATIVNI PRIZORI: Radovi Sonje Gajić u galeriji "Haos"

M.A.K.

28. 10. 2023. u 10:21

VAJARKU po vokaciji, a slikarku po obrazovanju, mladu likovnu umetnicu Sonju Gajić, predstavlja galerija "Haos", sa izložbom akvarelisanih crteža.

ЧУЛНИ И ПРОВОКАТИВНИ ПРИЗОРИ: Радови Соње Гајић у галерији Хаос

Foto promo

Postavka nazvana Soul Kitchen, kako objašnjavaju u galeriji, sadrži čulne i provokativne radove, iz kojih se vidi voluminoznost, osećaj za formu, bilo ljudskog ili životinjskog tela, ali i osećaj za boje, kontraste i zvuke. Odnosno za stihove, ispunjenosti, praznine, za humorne reakcije, za emocije izvan vidljivog ili očekivanog...

Tekst za ovu postavku je napisala  koja, između ostalog, primećuje: 

- Atletski izvajane figure izvijaju se u najčudnijim pozama, dok istovremeno odražavaju psihološka i emotivna stanja sa kojima se lako identifikujemo - piše istoričarka umetnosti Ksenija Marinković, u tekstu koji prati postavku. - Svaka slika je simbol koji bivstvuje u bezvremenom neprostoru, i podstiče na promišljanje o onome što je duboko u nama, dok nam istovremeno pruža zadovoljstvo svojom besprekornom vizuelnom senzualnošću... Sonjina kuhinja je puna začina koji golicaju naša osećanja, ukusna je i kalorična, sa dozom humora koji je balasnira tek toliko da svet i sebe ne shvatimo preozbiljno. Ova gozba je otvorena za sve gurmane, i poziva nas da volimo, plačemo, smelo koračamo u sopstvenoj koži i uživamo u ukusima života bez žaljenja i griže savesti.

Izložba će biti otvorenado 17. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima