NABOJI UNUTRAŠNJE ENERGIJE: Dela Daniele Fulgosi na retrospektivi u Grafičkom kolektivu

M.A.K.

30. 10. 2023. u 17:44

RETROSPEKTIVNA izložba Daniele Fulgosi, vizuelne umetnice koja je više od tri decenije prisutna na domaćoj sceni, kao snažna autorska pojava, biće otvorena do 18. novembra u Grafičkom kolektivu.

НАБОЈИ УНУТРАШЊЕ ЕНЕРГИЈЕ: Дела Даниеле Фулгоси на ретроспективи у Графичком колективу

Foto promo

Ova redovna profesorka Fakulteta primenjenih umetnosti, koja je izlagala na 30 samostalnih i više od 280 grupnih postavki, u zemlji i inostranstvu, za svoj umetnički rad dobila je 15 nagrada za grafiku, crtež i umetničke knjige.

- Fulgosi ima kreativnu moć da na najbolji način revitalizuje linorez, linogravuru ili kolaž i sopstvenim primerom demantuje eventualnu ideju o njihovoj medijskoj prevaziđenosti ili istrošenosti - piše u najavi Grafičkog kolektiva. - U kontekstu ovako postavljenog stvaralačkog sistema, magistralnom linijom dominira figuracija, a ortografija ovog rukopisa izražava ekspresivan crtež čiji izdanci su veoma uočljivi u mediju grafike. Kritičari su zapažili da žestokim likovnim sredstvima, umetnica ispoljava naboje svoje unutarašnje energije.

Radovi Daniele Fulgosi se nalaze u kolekcijama Narodnog muzeja, Muzeja Savremene umetnosti u Beogradu, Muzeja Grada Beograda, Muzeja žrtava genocida,kao i u Wiener Art kolekciji, Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu, Grafičkom kolektivu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima