VLADIMIRU MILANOVIĆU - "MALI PEČAT": Dodeljena nagrada na tradicionalnoj izložbi Grafičkog kolektiva

M.A.K.

18. 12. 2023. u 16:24

NAGRADA "Mali pečat" Grafičkog koletiva za 2023. pripala je Vladimiru Milanoviću za grafiku "Bez naziva".

ВЛАДИМИРУ МИЛАНОВИЋУ - МАЛИ ПЕЧАТ: Додељена награда на традиционалној изложби Графичког колектива

Foto promo

Reč je o radu u tehnici digitalna štampa, a kao najboljeg na izložbi "Mala grafika", izdvojio ga je žiri u kome su bili Slobodan Radojković, grafičar, Ranka Lučić Janković, grafičarka i Nenad Nenadović, istoričar umetnosti.

- Vladimir Milanović je autor koji se izdvaja autentičnim i inventivnim pristupom različitim grafičkimtehnikama kao i doslednim i dinamičnim promenama u okviru vlastitog poetskog diskursa - istakoa je žiri u obrazloženju. - Jedan je od autora na domaćoj sceni koji je posvećen stalnom istraživanju u okviru grafičkog medija.

Ova kolekcija grafičkih listova i nagrađeni rad iz tog ciklusa otvara prostor za nova promišljanja i istraživanja. Izraz koji je baziran na crtežu svojom plastičnošću poentira smisao crteža i njegovu digitalnu vrednost i u konceptu aktuelnog rada otvara prostor za različita čitanja.Svojom stvaralačkom pojavom na savremenoj vizuelnoj sceni Vladimir Milanović smelo relativizuje i pomera ustaljene granice medija.

Žiri je pohvalio i grafike Marije Sibinović, izložene na ovogodišnjoj izložbi ukazuju na potrebu umetnice da eksperimentiše i istražuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove