ZAJEDNIČKA IZLOŽBA MAJKE I ĆERKE: "Trag klasike u susret novim", Ekaterine Milićević i Ivane Kraljević u Galeriji RTS

M.A.K.

30. 01. 2024. u 17:48

UMETNICE dve generacije, koje su spojile dve zemlje- Rusiju i Srbiju, majka i ćerka Ekaterina Milićević i Ivana Kraljević, predstaviće se zajedničkom izložbom slika "Trag klasike u susret novom", koja će biti otvorena u četvrtak, 1. februara, u 19 časova u Galeriji RTS (Takovska 10).

ЗАЈЕДНИЧКА ИЗЛОЖБА МАЈКЕ И ЋЕРКЕ: Траг класике у сусрет новим, Екатерине Милићевић и Иване Краљевић у Галерији РТС

Foto promo

O njihovom stvaralaštvu govoriće autorka izložbe, akademski slikar Zorica Šujica i likovna kritičarka Maja Živanović, dok će umetničkom delu nastupiti violinistki Tatjana Olujić.

Rođena je u Moskvi, u porodici poznatog arhitekte Jurija Berjoskina, Ekaterina Milićević, je i sama diplomirala Arhitektonski fakultet, kod glavnog arhitekte Moskve, akademika Mihaila Posohina, ali je još tokom studija učestvovala na konkursima mladih slikara Moskve i osvajala nagrade. Umetnički direktor galerije Ruskog doma u Beogradu oistala je 1997. i sarađivala sa našim poznatijim slikarima- Milošem Šobajićem, Oljom Ivanjicki, Radovanom Mićom Trnavcem, Milićem od Mačve, Draganom Maleševićem Tapijem, Sergejom Jovanovićem...

Njena naslednica, Ivana Kraljević, rođena 1989. u Beogradu, slikarstvo je studirala na Akademiji lepih umetnosti u Torinu, a od likovnih disciplina bliske su joj ilustracija i savremenom kostimu. Izlagala je na grupnim izložbama u Srbiji, Italiji, Rusiji i Švajcarskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo