OD 2. DO 4. FEBRUARA: Sve spremno za prvi Somborski sajam knjiga

J. L.

31. 01. 2024. u 17:08

Srpska čitaonica "Laza Kostić" Sombor prvi put organizuje književnu manifestaciju " SPIS" (Sajam pisaca i izdavača u Somboru), koji će se održati od 2. do 4. februara.

ОД 2. ДО 4. ФЕБРУАРА: Све спремно за први Сомборски сајам књига

foto: Grad Sombor

Svoje učešće potvrdili su Pedagoški fakultet iz Sombora, Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki" Sombor, biblioteke iz Kule, Vrbasa i Kraljeva, Galerija "Milan Konjović", Istorijski arhiv i Muzej Sombor. Pored Somborske čiatonice, svoju izdavačku delatnost predstaviće i Iriška čitaonica. Učešće na sajmu potvrdila su i udruženja građana.

Samostalne nastupe imaće David Kecman Dako, pesnik, prozni pisac i esejista, književni pozorišni i likovni kritičar, dobitnik Oktobarske nagrade Grada Sombora, koji će na otvaranju sajma govoriti o Somborskom književnom i izdavačkom stvaralaštvu. Branislav  Beljanski izložiće više od sto knjiga i publikacija njegovog oca Milenka Beljansko, čija je osnovna tematika bila istorija Sombora i okolnih mesta.

Regionalni karakter sajmu daće gosti Srpska Samouprava iz Budimpešte, Naučni i kulturni centar "Milutin Milanković" iz Dalja, Srpski kulturni centar iz Vukovara i Kulturno-prosvjetno društvo "Vaso Pelagić" Pelagićevo.

Pored izložbe knjiga,u petak, 2. februara biće reči o Izdavačkoj delatnosti Srba u Hrvatskoj. U subotu, 3. februara, planiran je okrugli sto na temu "Kako unaprediti izdavačku delatnost izvan metropola", a potom i predstavljanje knjige "Vila sa Čakora" koja je doživela tri dopunjena izdanja i štampana u 1500 primeraka. U nedelju, 4. februara, UG "Bunjevačko kolo" predstavlja svoja izdanja "Četiri vika od prvog pomena Bunjevačkog imena u Bačkoj" i "Ravangradska snoviđenja međ bilim firangama".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)