VLADA SRBIJE DONELA VAŽNU ODLUKU: Dodatnih 2,3 miliona evra za obnovu Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Novosti online

24. 02. 2024. u 11:30 >> 11:33

VLADA Srbije je, na predlog Ministarstva kulture, donela zaključak o opredeljivanju 2,3 miliona evra dodatnih sredstava za obnovu i sanaciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), objavljeno je danas na Instagramu Ministarstva.

ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА ВАЖНУ ОДЛУКУ: Додатних 2,3 милиона евра за обнову Југословенског драмског позоришта

foto: P.Milošević

- Pored ranije opredeljenih 1,6 miliona evra, do sada je ukupno izdvojeno skoro četiri miliona evra za potpunu sanaciju i rekonstrukciju zgrade JDP-a, koja podrazumeva sanaciju krova, rekonstrukciju pozorišnih sala i zamenu stolica, mehanizama scenske tehnike i liftova, istaknuto je u objavi Ministarstva kulture.  

Kako je navedeno, "planirani radovi su u toku, s tim da se vodi računa da se pozorišna sezona i izvođenje predstava odvija po planu".

Iz Ministarstva su dodali da je "ovim sredstvima iz kredita Banke za razvoj Saveta Evrope planirana i izrada projekta za izvođenje za novu scenu 'Bojan Stupica', a rad na ovom objektu započeće nakon prikupljanja sve potrebne dokumentacije".

- Na ovaj način se nastavlja sa ulaganjima u kulturu i obnovu ustanova kulture od strane Ministarstva kulture i Vlade Srbije, ističe Ministarstvo.

BONUS VIDEO: NOĆNA FRAJLA“ U NIŠKOM NARODNOM POZORIŠTU: Premijera predstave u režiji Branislava Mićunovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove