GOSTUJU ZAGREPČANI: Predstava "Na dnu oceana postoje neki svjetovi" u Hartefakt Kući

V.V.S.

27. 02. 2024. u 13:48

PREDSTAVU "Na dnu oceana postoje neki svjetovi"(autorski projekat Romana Nikolića u saradnji sa izvođačima Anitom Matić Delić, Franom Maškovicem i dramatuškinjom Oljom Lozicom) ugostiće u nedelju, 3.marta, Hartefakt kuća.

ГОСТУЈУ ЗАГРЕПЧАНИ: Представа На дну оцеана постоје неки свјетови у Хартефакт Кући

foto S.Kaštelan

Ovom predstavom nastavlja se programska linija Hartefakt kuće sa gostovanjem uspešnih i nagrađivanih predstava iz regiona, koje publika nema priliku često da vidi u drugim pozorištima.

Predstava "Na dnu oceana postoje neki svjetovi" (u produkciji Udruženja "Arterarij" iz Zagreba), nastala je prema motivima Euripidove "Medeje": glavni protagonisti, kao i u originalnom predlošku, i dalje su Jason i Medeja. Ali, u viziji i režiji Romana Nikolića, Medeja više nije čarobnica, ćerka kolhidskog kralja Ejeta, niti je Jason vođa Argonauta. U savremenom svetu oni su uobičajen i gotovo ni po čemu poseban bračni par, koji ne obavlja bilo kakve javne i društveno odgovorne dužnosti. S dvoje dece žive u porodičnoj kući u samom centru grada, ali poput Euripidovih junaka, njihova je "ljubav" spletom akumuliranih životnih iskustava dovela oboje do tačke loma - razilaženja u viziji budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!