NOVA PREDSTAVA IZ CIKLUSA „ZABAVNA ISTORIJA“: Premijera „Nasmešite se, ptičica!" u Dečjem kulturnom centru Beograd

V.V.S.

18. 04. 2024. u 16:21

NA sceni „Donka Špiček“ Dečjeg kulturnog centra Beograd u petak, 19. aprila, nova edukativna predstava „ Nasmešite se, ptičica!“ iz ciklusa „Zabavna istorija“.

НОВА ПРЕДСТАВА ИЗ ЦИКЛУСА „ЗАБАВНА ИСТОРИЈА“: Премијера „Насмешите се, птичица! у Дечјем културном центру Београд

foto promo

- Devetnaesti vek, vek industrijskog napretka, vek velikih pronalazaka i mnogih „inovacija“ koje možda nisu važne kao lokomotive, automobili ili električna rasveta, ali su ulepšale živote, doneo je u Srbiju neke zanimljive stvari kao što su kao kamera, poštanske marke, štampane novine… - ističe urednica programa Dečjeg kulturnog centra Beograda Snežana Stanković, koja osmišljava dramske i animirane programe kojima će deci i mladima predstaviti istoriju, kulturu i običaje. na zanimljiv i zabavan način.

- Anastas Jovanović, upravnik dvora i prijatelj kneza Mihaila Obrenovića, bio je prvi donosilac mnogih „inovacija“, a najpoznatiji je po svojim fotografskim portretima Njegoša, Vuka Karadžića, Đure Daničića, kneza Miloša, kneza Mihaila i njegove supruge Julije,kneza Aleksandra Karađorđevića, Milice Stojadinović – Srpkinje. Upravo su Anastas Jovanović i Milica Stoajdinović – Srpkinja junaci naše priče. On prvi u mnogo čemu – prvi ratni fotograf, ona prvi ratni novinar, on prijatelj kneza Mihaila, ona prijateljica kneginje Julije, on prijatelj Njegoša, ona neko za koga Njegoš kaže: „ Ja poeta, ona poeta, da nijesam vladika, eto knjeginje Crnoj Gori!“ Dve jake ličnosti, sa različitim pogledom na svet...

Autorka predstave je Snežana Bećarević-Popović (potpisuje tekst i režiju), a kostime i scenografiju uradila je Zorana Jovanović. U ulozi Anastasa Jovanovića igraće Goran Joksić, a u ulozi Milice Stojadinović-Srpkinje biće Snežana Bećarević Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)