SOLISTIČKI KONCERT LANE ZORJAN: Mlada Novosađanka, virtuoz na violini, nastupiće u nedlju, 28. aprila na Kolarcu u Beogradu

Lj.P.

23. 04. 2024. u 13:50

NOVOSAĐANKA Lana Zorjan (15), virtuoz na violini, u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu, u nedelju, 28. aprila u 18 časova, održaće se solistički koncert u organizaciji Centra za muziku.

СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ ЛАНЕ ЗОРЈАН: Млада Новосађанка, виртуоз на виолини, наступиће у недљу, 28. априла на Коларцу у Београду

FOTO: Plakat

Mlada umetnica, student novosadske Akademije umetnosti u klasi maestra Stefana Milenkovića, sviraće dela od Paganinija, Krajslera , Vjanjevskog, Ravela i  Mocarta, a premijerno će izvesti svoju kompoziciju „Stars align“. Ulaz na koncert je slobodan.

Lani Zorjan je nedavno u Španiji uručeno priznanje Internacional Classical Music Awards – ISMA, za najboljeg mladog umetnika do 18 godina u kategoriji Discovery Award 2024. Muzički „oskar“ uručen joj je na gala koncertu u Palau de la Musica, u Valensiji. Ona je prva iz Srbije koja je dobila ovo priznanje.

Za prestižnu svetsku nagradu za klasičnu muziku za profesionalne muizičare, imenovala ju je Akademija za mlade talente iz Lihtenštajna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)