POZIVNICA VELIKOG FORMATA: Izložba plakata Jovana Tarbuka u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu

V.V.S.

29. 05. 2024. u 15:55

POVODOM dve decenije umetničkog rada grafičkog dizajnera Jovana Tarbuka, u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu, 30. maja biće otvorena izložba "Plakat - pozivnica velikog formata".

ПОЗИВНИЦА ВЕЛИКОГ ФОРМАТА: Изложба плаката Јована Тарбука у Музеју Народног позоришта у Београду

foto Narodno pozorište u Beogradu

- Ljubitelji umetnosti i pozorišta biće u prilici da vide plakate koji su deo velikog opusa od preko 300 plakata koliko sam kreirao za pozorište u protekle dve decenije. Na izložbi će biti prikazano simbolično dvadesetak plakata koji govore o nama, našim manama, željama, neispunjenim snovima i jedinstvenim načinom na koji se mi kao društvo nosimo sa stvarnošću, sve ono što nas čini ljudima - kaže o izboru plakata Jovan Tarbuk.

Prvi plakat za Narodno pozorište dizajnirao je 2003. godine, za predstavu "Ribarske svađe" Karla Goldonija u režiji Gorana Ruškuca. Tokom sledećih dvadeset sezona, njegovi plakati najavljivali su svaku novu premijeru, a mnogi od njih su izlagani i nagrađivani širom sveta.

Izlagao je radove u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Marseju, Madridu, Holandiji, Parizu, Firenci, Moskvi, Meksiko Sitiju, Abu Dabiju... Učestvovao je na 70 grupnih izložbi, a ovo će mu biti deseta samostalna izložba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!