GOSTUJE "NARODNI POSLANIK": Iz Crne Gore na nišku scenu stiže Nušićev komad u režiji Gorana Bulajića

V.V.S.

31. 05. 2024. u 12:35

PREDSTAVA "Narodni poslanik" Branislava Nušića, u režiji nedavno preminulog Gorana Bulajića, biće izvedena pred niškom publikom u utorak, 4. juna, u Narodnom pozorištu Niš.

ГОСТУЈЕ НАРОДНИ ПОСЛАНИК: Из Црне Горе на нишку сцену стиже Нушићев комад у режији Горана Булајића

foto NPP

Kako se navodi, ovo je prvi Nušićev komad koji je posle duže vremena postavljen u Crnoj Gori,a predstava osvetljava satirične i komediografske motive društva druge polovine 19.veka i donosi duh klasične komedije koja odražava balkansku tipologiju ličnosti. Univerzalna tema o čežnji za vlašću, čak i po cenu ljudskosti, ostaje podjednako relevantna i danas kao i u vreme Nušića.

Reč je o koprodukciji JU Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja, za koju scenografiju potpisuje Anka Gardašević, a kostimografiju Olivera Eraković.

Igraju Stevan Vuković, Marija Đurić, Maja Stojanović, Maša Božović, Nikola Vasiljević, Anja Drljević, Matija Memedović, Boban Čvorović, Milica Kekić, Pavle Bogojević, Lazar Đurđević, Stefan Vuković, Velizar Kasalica i Nebojša Vulanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)