NA GODIŠNJICU ATENTATA MIHAILA OBRENOVIĆA: Koncertno izvođenje drame "Knjaz" 10.juna na sceni "Madlenijanuma"

V.V.S.

06. 06. 2024. u 12:42

DRAMA "Knjaz" Miodraga Ilića (premijerno izvedena u februaru) naći će se pred publikom 10. juna na Maloj sceni Opere i teatra "Madlenijanum".

НА ГОДИШЊИЦУ АТЕНТАТА МИХАИЛА ОБРЕНОВИЋА: Концертно извођење драме Књаз 10.јуна на сцени Мадленијанума

foto N.Škrbić

Poslednje delo u nizu o znamenitim istorijskim ličnostima i srpskim vladarima, Miodrag Ilić je i upriličio za scenu, izabravši muziku, projekcije koje prate svedenu scenografiju,uz kostime koje je odabrala Milica Bajić Đurov, dok je za video bio zadužen Zvonko Jelušić.

U podeli su Nebojša Milovanović (kao Knez Mihailo), Milica Janketić, Branko Jerinić, Bojan Žirović, Milan Caci Mihailović, Katarina Žutić, Jelica Sretenović i Ksenija Repić. Predstava prati bogat unutrašnji život velikog srpskog prosvetitelja u dramatičnim istorijskim okolnostima, koji je tragično okončao život u atentatu, 10. juna 1868. godine, pod nikada do kraja razjašnjenim okolnostima...

Kako se navodi, ovo neobično, "eksperimentalno" izvođenje, osvojilo je pažnju gledalaca zahvaljujući vešto komponovanom, zanimljivom dramskom predlošku autora i njegovoj jezgrovitoj režiji, kao i nadahnutom angažovanju osmočlane glumačke ekipe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu