CRNJANSKI I ĆOPIĆ NA ENGLESKOM :​ U dvobroju Zbornika Matice srpske

J. S.

16. 06. 2024. u 14:11

MATICA srpska u Novom Sadu objavila je dvobroj svog Zbornika za književnost na engleskom jeziku „Literary Links of Matica srpska” u kojem su u stalnoj rubrici „Poezija i Proza” („Poetry and Fiction”) objavljeni prevedeni prilozi: Branka Ćopića, Radomira Andrića, Gorana Petrovića i Miodraga Raičevića.

ЦРЊАНСКИ И ЋОПИЋ НА ЕНГЛЕСКОМ :​ У двоброју Зборника Матице српске

Foto Matica srpska

Rubrika „Eseji” („Essays”) donosi prevedene tekstove Jovana Delića o Andriću i Goji, te Gorane Raičević o Milošu Crnjanskom. Rubrika „Svedočanstva” („Testimonies”) posvećena je tekstu „Kratka istorija spina” Slobodana Reljića,kao i „Zmajevoj nagradi Matice srpske” i njenom dobitniku Miodragu Raičeviću kroz prilog Jovana Delića.

Sadrži i tekst o književnoj nagradi „Beskrajni plavi krug” i njenom dobitniku Goranu Petroviću kroz tekstove: Mladena Šukala, Jelene Marićević Balać, Mine Đurić i Biljane Turanjanin Nikolopulos.

Zbornik na engleskom jeziku uređuju: Ivan Negrišorac (glavni urednik),Mihajlo Pantić, Zoran Paunović i Saša Radojčić (članovi) i Svetlana Milašinović (sekretar Uredništva).Časopis je dostupan i u elektronskoj formi.

Časopis "Literary links of Matica Srpska” pokrenut je 2017. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)