RUSKA PIJANISTKINJA PRVI PUT NA KOLARCU: Šimanskaja svira remek-dela na klaviru

M. N. M.

18. 06. 2024. u 16:49

KLAVIRSKI resital u okviru ciklusa "Kolarac - tvoj svet muzike" 22. juna od 20 časova u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca, održaće Zarina Šimanskaja.

РУСКА ПИЈАНИСТКИЊА ПРВИ ПУТ НА КОЛАРЦУ: Шиманскаја свира ремек-дела на клавиру

promo

 Ruska pijanistkinja premijerno nastupa na Kolarcu kada će se predstaviti remek-delima klavirske literature - kompozicije "L'isle joyeuse" i četiri prelida iz Prve sveske Kloda Debisija, predivnu baletsku svitu "Žar-ptica" Igora Stravinskog u transkripciji za klavir Gvida Agostija, kao i monumentalnu Sonatu u ha-molu Franca Lista.

Obrazovana u ruskoj i evropskoj tradiciji, laureat brojnih međunarodnih pijanističkih takmičenja i umetnik Moskovske filharmonije od 2022. godine, Šimanskaja je samo tokom protekle sezone izvela Mocartov Koncert u de-molu sa orkestrom Marinskog teatra, pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Rahbarija, održala rasprodati resital u Koncertnoj dvorani Marinskog teatra, izvela retko prvo izdanje Klavirskog koncerta u be-molu Čajkovskog, učestvovala na čuvenom festivalu "Decembarske večeri" Svjatoslava Rihtera, sa orkestrom Moskovskih solista i premijerno izvela klavirski koncert Valerija Voronova, posvećen i napisan specijalno za nju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči