O PATKAMA, SMRZAVANJU I OPSTANKU PLANETE: Radovi uglednog austrijskogumetnika Markusa Humera u Beogradu

M.A.K.

18. 06. 2024. u 16:59

BEOGRADSKA galerija "Iks Vitamin", ugostila je izložbu austrijskog umetnika Markusa Humera, pod nazivom "Patke se ne smrzavaju na ledu" (Ducks Do not Freeze on Ice), postavku koja će biti pred publikom do 31. jula, otvorio je Amadeus Faltajner, direktor Austrijskog kulturnog foruma, koji je podržao ovaj projekat.

О ПАТКАМА, СМРЗАВАЊУ И ОПСТАНКУ ПЛАНЕТЕ: Радови угледног аустријскогуметника Маркуса Хумера у Београду

Foto promo

Teme dela koja su se našla na Humerovoj izložbi povezane su sa sve češćim osporavanjem dominantne uloge čoveka u oblikovanju planete

- Naziv izložbe podvlači činjenicu da postoje vrste sa savršenijim urođenim mehanizmima opstanka od onih koje poseduje ljudska vrsta - piše u najavi postavke. - Novo holističko shvatanje sveta koje podrazumeva međuzavisnost svih ekosistema je od suštinskog značaja za očuvanje planete,jedinog životnog prostora koji imamo na raspolaganju i koje smo dužni da delimo sa drugima.

Radovi ovog uglednog austrijskog umetnika nalaze se u brojnim javnim kolekcijama, a samo u Beču to su Albertina, MUMOK, Museum Stadt Linc, Belvedere, a u Nemačkoj Dajmler Art kolekšn, Dojče bank kolekšn i mnoge druge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače