KAUFMAN OTVARA BEMUS: Slavni tenor prvi put pred beogradskom publikom

M. N. M.

27. 06. 2024. u 23:30

OPERSKI pevač Jonas Kaufman, nemačko-austrijski tenor, nastupiće prvi put u Beogradu na otvaranju 56. Beogradskih muzičkih svečanosti 1. oktobra, uz dirigenta Johena Ridera i Vojvođanski simfonijski orkestar, u Plavoj dvorani Sava centra.

КАУФМАН ОТВАРА БЕМУС: Славни тенор први пут пред београдском публиком

CEBEF

Nastup proslavljenog gosta, koji će na prvom svom beogradskom koncertu, u pratnji vojvođanskih simfoničara, izvoditi odabrane operske arije i najlepše numere filmske muzike, započeće program festivala koji već punih pet i po decenija na najlepši način promoviše klasičnu muziku, približavajući je najširoj publici.

- BEMUS je osnovan sa namerom da se promoviše klasična muzika i da se utemelji kulturni pravac koji su tadašnja država i grad Beograd hteli da plasiraju dovodeći najveće umetnike i ansamble i ulažući ogromna sredstva jer je od samog početka bio zamišljen kao najvažniji kulturni događaj u Beogradu - rekao je umetnički direktor festivala Bojan Suđić.

Maestro Suđić je istakao da je realizacija ovogodišnjeg festivala bila vrlo izazovna zbog daleko manjeg budžeta, u poređenju sa onima koji su prethodnih godina izdvajani za BEMUS.

- Podvig je kako BEMUS već godinama zadržava pažnju publike i šire javnosti dovodeći veoma značajne i prepoznatljive svetske umetnike, a ostaje na nivou koji može da dopusti budžet - istakao je Suđić juče.

Prodaja ulaznica za nastup tenora svetskog glasa počinje u petak, 28. juna.

Tokom septembra biće objavljeno i više informacija o programu 56. Beogradskih muzičkih svečanosti, koje će trajati do 31. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO