MUZEJ PREKINUTIH VEZA U BEOGRADU: U bivšem restoranu "Peking" od večeras gostuje neobična postavka

V.C.S.

28. 06. 2024. u 13:24

KULTURNI centar "Grad" u ko-organizaciji sa jednom od najposećenijih i najneobičnijih zagrebačkih institucija kulture, Muzejom prekinutih veza, organizuje putujuću izložbu "Muzej prekinutih veza" u Beogradu.

МУЗЕЈ ПРЕКИНУТИХ ВЕЗА У БЕОГРАДУ: У бившем ресторану Пекинг од вечерас гостује необична поставка

Muzej prekinutih veza Zagreb Facebook

 Postavka se zvanično otvara večeras, u nekadašnjem restoranu "Peking" (Vuka Karadžića 2), i posetiocima će biti dostupna svakodnevno do 30. septembra, od 10 do 20 sati.

Kako navode u KC "Gradu", putem otvorenog poziva za prikupljanje donacija, izabrani su predmeti koji će biti izloženi kao deo beogradske postavke, dok sve ostale donacije dobijaju priliku da budu deo trajne postavke zagrebačkog Muzeja prekinutih veza ili širom sveta. Pored lokalnih donacija (pisama, fotografija i raznih drugih memorijabilija preostalih posle prekida ljubavi), na beogradskoj izložbi naći će se predmeti iz celog sveta - iz SAD, Finske, Poljske, Irske, Nemačke, Izraela, Bugarske, Danske, Češke, Turske.

Muzej prekinutih veza Zagreb Facebook

Zagrebačku postavku, između ostalog, "proslavila je" aktuelna dobitnica Međunarodne nagrade "Buker" Dženi Erpenbek, iz Berlina, koja je inspiraciju za nagrađeni "Kairos", koji govori o destruktivnoj vezi devetnaestogodišnjakinje studentkinje i sredovečnog oženjenog profesora u vreme pada Istočne Nemačke, pronašla upravo u ovom muzeju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA JE NEĆU ZABORAVITI: Pevač doživeo veliku tragediju - bivša devojka mu je preminula na njegovom nastupu