BOŽOVIĆU "BAZJAŠKA POVELJA": Savez Srba u Rumuniji dodelio priznanje našem pesniku za ukupan stvaralački opus
PESNIK Gojko Božović ovogodišnji je dobitnik nagrade "Velika bazjaška povelja". O laureatu je odlučivao petočlani žiri( Saša Jašin, Ljubinka Stankov, Miladin Simonović, Predrag Despotović i Slavomir Gvozdenović), a odluku je doneo jednoglasno.

foto A.Stevanović
Nagrada "Velika bazjaška povelja" dodeljuje se za ukupni pesnički opus i biće uručena dobitniku 18. avgusta u porti manastira Bazjaš.
Priznanje se uručuje u okviru tradicionalne kulturne manifestacije "Dani Preobraženja Srba u Rumuniji" koja se održava od 16. do 19. avgusta u Temišvaru i podunavskim mestima Bazjaš i Belobreška. Povelja je osnovana 1994. i dodeljuje je Savez Srba u Rumuniji iz Temišvara, koji je i organizator manifestacije.
Među dosadašnjim dobitnicima ove nagrade su i Ivan V. Lalić, Miodrag Pavlović, Matija Bećković, Ljubomir Simović, Branislav Petrović, Milosav Tešić, Duško Novaković, Dragan Jovanović Danilov, Stevan Tontić, Nikola Vujčić i Đorđe Nešić.

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)