SARAMAGO U BUDVI: Premijerno izvođenje predstave "Smrt i njeni hirovi" na festivalu "Grad teatar"

V.V.S.

16. 07. 2024. u 18:11

PREDSTAVA "Smrt i njeni hirovi" Crnogorskog narodnog pozorišta( po motivima Žozea Saramaga), u režiji i dramatizaciji Lidije Dedović premijerno će biti izvedena 17.jula na festivalu "Grad teatar" u Budvi.

САРАМАГО У БУДВИ: Премијерно извођење представе Смрт и њени хирови на фестивалу Град театар

foto promo

- Ovaj sjajni, slojeviti i britki pisac za osnovu svoje priče uzima neverovatnu okolnost - besmrtnost naroda, ali ta okolnost obavezuje na autentično suočavanje sa opakom stvarnošću i ukazuje nam na jasno razrezane anomalije društva, sveta, pojedinca. Da li je moguće da se svet ponaša kao da je besmrtan i svemoćan i da nas niti savest, niti strah, niti moral više ne opominju? Saramago je pisao ovaj roman 2005. godine, a danas srce njegove autentične priče, događanja i stavova, ubrzano i nažalost tačno kuca aktuelnu istinu o današnjem svetu i vremenu - kaže rediteljka Lidija Dedović.

Adaptaciju potpisuje Kata Đarmati, dramaturškinja je Stela Mišković, kompozitorka Irena Popović Dragović, scenografiju i dizajn svjetla radio je Branko Hojnik. Kostimografkinja je Lina Leković, a za pokret je bio zadužen Gregor Luštek. Igraju Nada Vukčević, Dejan Ivanić, Ana Vučković, Julija Milačić Petrović Njegoš, Jadranka Mamić, Nikola Perišić, Omar Bajramspahić, Lazar Dragojević, Predrag Pavićević, Marija Mitrović i Mladen Nikčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)