NASTAVAK FILMA "TORNADO": Akciona avantura u režiji Lija Ajzaka stiže u bioskope

V.V.S.

17. 07. 2024. u 12:34

OD producenata uspešnih franšiza filmova - "Iz doba Jure", "Borna" i "Indijane Džonsa", dolazi novo poglavlje blokbastera iz 1996. godine - "Tornado 2" (Twisters).

НАСТАВАК ФИЛМА ТОРНАДО: Акциона авантура у режији Лија Ајзака стиже у биоскопе

foto promo

Igraju Glen Pauel, Dejzi Edgar Džons, Brendon Perea, Entoni Ramos, a film "Tornado 2" od 18. jula biće dostupan u svim bioskopima širom zemlje. U Americi prikazivanje u bioskopima počinje dan kasnije, 19. jula.

"Tornado 2" je dugo očekivani nastavak filma "Tornado" iz 1996. godine, nominovanog za Oskara, sa Helen Hant i Bilom Pakstonom u glavnim ulogama.

Grupu lovaca na oluje koji se suočavaju sa smrtonosnim naletom u Oklahomi predvodi lik Glena Pauela, Tajler Ouvens. Inače, Pauelovo stvarno iskustvo sa tornadom pomoglo mu je da oblikuje ulogu Tajlera:

- Imao sam iskustvo sa tornadom u Džarelu u Teksasu. Bio je to F5, jedan od većih tornada. Bežao sam od njega sa tetkom Tafi u kolima punim rođaka. Srećom nije se približio dovoljno da nam nanese štetu, ali sećam se straha od toga da smo na putu i da prolazi tornado. - rekao je Pauel.

Reditelj Li Ajzak Čung se takođe susretao sa tornadima odrastajući u Oklahomi, u Arkanzasu, a istakao je da su tokom školskih dana bili pripremani za krizne situacije u slučaju tornada.

- Imam osećaj da gubimo razumevanje o tome koliko je važno da održimo vezu sa prirodom. Voleo bih da vidim više priča u kojima se naš identitet definiše u odnosu na Zemlju i osećao sam da je ovaj film bio prilika za to, da pokažemo koliko smo zapravo mali u poređenju sa prirodom oko nas, posebno kada se bavimo tornadima, koji su ogromni, siloviti i izuzetno moćni. Oni su jednostavno sile prirode koje nas čine da se osećamo malima i stavljaju nas na naše mesto na mnogo načina- izjavio je reditelj.

Pripremajući se za snimanje, glumačka ekipa je prošla obuku u Nacionalnom centru za meteorologiju na Univerzitetu u Oklahomi gde je od stručnjaka učila osnove o tornadima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAZNAJEMO: Zaista Marsa Matrouh, ili Egipatski Maldivi, najtraženija ovog leta!