"PRAZNE KUĆE" NA TRGU PJESNIKA: Roman Danke Ivanović u književnom programu budvanskog festivala

V.V.S.

17. 07. 2024. u 13:28

NA budvanskom Trgu pjesnika, u četvrtak 18.jula, nastavlja se ovogodišnji književni program gostovanjem Danke Ivanović, koja će predstaviti svoj prvi roman pod nazivom "Prazne kuće".

ПРАЗНЕ КУЋЕ НА ТРГУ ПЈЕСНИКА: Роман Данке Ивановић у књижевном програму будванског фестивала

foto Promo

Danka Ivanović, rođena na Cetinju, završila je osnovne i master studije francuskog jezika i književnosti na Univerzitetu u Beogradu i Univerzitetu u Luvenu. Trenutno na Filološkom fakultetu u Beogradu pohađa doktorske studije književnosti. Prevodi sa francuskog, a prikazi i poezija objavljeni su joj u časopisima "Polja", "Ulaznica", "Beogradski književni časopis", "Književna istorija", na internet portalima i u zborniku poezije "Tajni grad" (Enklava, 2021).

Milana Grbić, u pogovoru ovoga romana, navodi sledeće:

- "Prazne kuće" mogu da se posmatraju kao porodični roman u kojem smrt oca i strica imaju centralnu poziciju, feministički i uopšte društvenokritički roman, ali i metatekstualno delo koje tematizuje sam stvaralački proces... Zahvaljujući junakinjinom sveprisutnom, britkom humoru, ovo je, pre svega, zabavna knjiga kojoj želim mnošto pasioniranih čitalaca kakve više nego da zaslužuje i koju je savremena književnost čekala kao ozeblo sunce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽULIJU ROBERTS NA VIMBLDONU NIKO NIJE PREPOZNAO: Skroz se promenila (FOTO)