"AU REVOIR" DO SLEDEĆE IZLOŽBE : Zatvorena umetnička postavka o sportu u SKC u Parizu (FOTO)

J. S.

22. 07. 2024. u 13:54

Izložba "Sport u umetnosti. Umetnost sporta" u Kulturnom centru Srbije koja je od 20.juna bila pred poštovaocima umetnosti i sporta u Srpskom kulturnom centru u Parizu - zvanično je zatvorena.

AU REVOIR  ДО СЛЕДЕЋЕ ИЗЛОЖБЕ : Затворена уметничка поставка  о спорту  у СКЦ у Паризу (ФОТО)

Foto Galerija Matice srpske

Postavka je privukla veliku pažnju javnosti i medija.Naši kustosi i konzervatori polako pakuju izložbu i nadamo se da ćemo uskoro opet predstavljati nacionalnu umetnost pariskoj publici. Muzejska reprezentacija, koju su činili GMS, Muzej Jugoslavije i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u Banja Luci, izuzetno je ponosna na svoju saradnju i rezultate - kažu u GMS.

  Podsetimo,pored  radova Save Šumanovića, Ivana Radovića, Petra Dobrovića, Ivana Tabakovića, Steve Todorovića, Petra Omčikusa, Dušana Todorovića, Bojana Bema, Uroša Đurića, Tomislava Peterneka, Henrija Mura, Endija Vorhola, Saja Tvomblija, Mikelanđela Pistoleta, Gotfrida Helvajna i Džejmsa Rozenkvista.

  Posetioci  postavke u francuskoj prestonici videli su   i sportske rekvizite, medalje i fotografije kolekcije Muzeja Jugoslavije i umetničke fotografije iz Muzeja savremene umetnosti koje svedoče o učešću jugoslovenskih sportista na olimpijskim igrama.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)