BANATSKA MAČKA NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Srđan Tešin u Tivtu predstavio zbirku priča "Crna Anđelija"

V.C.S.

22. 07. 2024. u 15:30

ZBIRKA "Crna Anđelija i druge zverske priče" Srđana Tešina doživela je i svoju crnogorsku promociju. Na "Tivatskom književnom letu 2024", u organizaciji JU Gradske biblioteke Tivat, knjigu su predstavili autor i Gojko Božović, prvi čovek izdavačke kuće "Arhipelag" i urednik svih Tešinovih dela objavljenih u ovom veku.

БАНАТСКА МАЧКА НА ЦРНОГОРСКОМ ПРИМОРЈУ: Срђан Тешин у Тивту представио збирку прича Црна Анђелија

Instagram screenshot

Crna Anđelija je bila mačka, jedan od realnih životinjskih likova koji su pratili pisca kroz odrastanje i život. Gro pripovesti dešava se u njegovom rodnom Mokrinu, ali ima i beogradskih, kao posveta studentskim danima, kada je išao na svirke i držao časove gitare, živeći u iznajmljenoj sobi iznad pekare, zbog koje su se bube penjale u njegovu momačku sobicu.

Osim insekata i mačaka, ljude kroz knjigu prate i sa njima dobro i loše dele i psi, papagaji, marokanski skakavci, barske droplje, jedan noj, konj, kog povređuje komšija Žarko, krtica, kornjača, krdo krava koje se vraćaju s ispaše u Jaukovo kroz oblak prašine...

Tešin je na promociji pričao o ovim ljudskim i životinjskim junacima i anegdotama iz Mokrina, pokušavajući potomcima pomoraca i turistima da približi "banatski splin".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)