PEVALA U ČAST NIKOLI TESLI: Sopran Marija Jelić na otvaranju festivala na Nijagarinim vodopadima

D.B.M.

22. 07. 2024. u 15:44

NA otvaranju međunarodnog festivala "Dani Nikole Tesle" na Nijagarinim vodopadima nastupila je naša operska pevačica Marija Jelić. Ovo je najveći festival u svetu posvećen isključivo slavnom naučniku i pronalazaču.

ПЕВАЛА У ЧАСТ НИКОЛИ ТЕСЛИ: Сопран Марија Јелић на отварању фестивала на Нијагариним водопадима

Privatna arhiva

- Moj cilj je da klasična muzika izađe iz standardnih prostora, da se pokaže da je dostupna svima. Iz tog razloga volim da pevam na mestima koja nisu uobičajena za opersko izvođenje, a takođe volim i da podsetim na remek dela operske muzike koja nisu komercijalna u današnje vreme - izjavila je pevačica posle nastupa kod Teslinih transformatora.

Marija Jelić je i inženjer elektortehnike, a ostvarila je značajnu karijeru u zemlji i inostranstvu, nastupa širom sveta, u Italiji, Kini, Letoniji, Meksiku, Izraelu, SAD-u, Sloveniji, Severnoj Makedoniji. Do sada je nastupala kao solista sa Beogradskom filharmonijom, Sofijskom filharmonijom, orkestrom Radio televizije Srbije, u produkcijama Narodnog pozorišta, Srpskog narodnog pozorišta; održala je solistički koncert u Karnegi holu; nastupala je na koncertu Plasida Dominga na Tašmajdanu, u MTS Dvorani u ulozi Madalene u operi "Andre Šenije", sa Elinom Garančom na Ljubljanskom festivalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev