TKANJE PROZRAČNIH FORMI : U KCNS a izložba slika Dragice Židišić

J. S.

31. 07. 2024. u 14:11

IZLOŽBA „Vatrene iskre“Dragice Židišić u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, trajaće do 12. avgusta.

ТКАЊЕ ПРОЗРАЧНИХ ФОРМИ : У КЦНС а изложба слика Драгице Жидишић

Foto KCNS


 

Reč je o umetnici kojoj  je  advokatura osnovna profesija,a ljubav i inspiraciju prema slikarstvu otkrila je pre nešto više od pet godina. U međuvremenu postala je članica Udruženja likovnih stvaralaca Novog Sada.Izlagala je na samostalnim, kao i na kolektivnim izložbama.

- Dragičino rafinirano tkanje prozračnih formi mirnijeg kolorita ostvaruje finu vezu s autorima poput Marka Tobija i Džeksona Poloka, a vladanje intenzivnijim koloritom i potezi koji prate ovaj deo stvaralačkog opusa, suptilna su asocijacija na slikarstvo Helen Frankentaler, koja izborom sličnog kolorita svojim delima slavi život – zapaža  Branislav Mihajlov, istoričar umetnosti koji je otvorio ovu postavku.

   Pohvalno govoreći o opusu Dragice Židišić, Mihajlov posebno pozdravlja činjenicu da je ova umetnica pronašla svoj put do publike i ostvarila jednu impresivnu skalu emocija kojom sa svojih platna komunicira sa publikom, ne ostavljajući posmatrača bez utiska da je pronašao delo sa kojim oseća posebnu vezu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SATANISTIČKI SMEĆARI! Nemanja Majdov posle eliminacije sa Olimpijskih igara osuo drvlje i kamenje na sudije: Neću da vam se klanjam!