ZBOG NJENOG ODLASKA TUGOVAO JE CEO SVET: Na današi dan preminula Merilin Monro

D.B.M.

05. 08. 2024. u 06:55

SVET je 5. avgusta 1962. godine bio potresen vešću o smrti jedne od najpoznatijih i najvoljenijih holivudskih zvezda, Merilin Monro.

ЗБОГ ЊЕНОГ ОДЛАСКА ТУГОВАО ЈЕ ЦЕО СВЕТ: На данаши дан преминула Мерилин Монро

Foto: Profimedia

Rođena kao Norma Džin Mortenson, bila je više od zvezde - simbol jedne ere, glamura i raskoši zlatnog doba Holivuda. Njena harizma, lepota i talent omogućili su joj da se izdigne iz skromnih početaka i postane jedna od najprepoznatljivijih ličnosti 20. veka.

Njeni filmovi "Neki to vole vruće", "Sedam godina vernosti" i "Muškarci više vole plavuše", ostali su trajni favoriti publike i filmskih kritičara. Iza zavese glamura, međutim, krila se žena koja se borila sa ličnim demonima - nesigurnostima, depresijom i problemima sa zavisnošću.

Na tragični dan, 5. avgusta 1962. godine, Merilin je pronađena mrtva u svom domu u Brentvudu u Kaliforniji. Zvanična istraga je utvrdila da je uzrok smrti samoubistvo usled predoziranja barbituratima. Imala je samo 36 godina.

Vest o njenoj smrti izazvala je šok i tugu širom sveta. Milioni obožavalaca i kolega iz industrije tugovali su zbog odlaska glumice koja je, uprkos svim izazovima, ostavila neizbrisiv trag.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)