"KAKO VAM DRAGO" U BUDVI: Predstava u produkciji Međunarodnog Šekspirovog festivala u Jorku, na "Grad teatru"

V.V.S.

06. 08. 2024. u 14:25

NA budvanskoj Sceni između crkava, u sredu 7.avgusta, biće izvedena predstava "Kako vam drago" Vilijama Šekspira,rađena u produkcija York international Shakespeare festivala, koja se izvodi na engleskom jeziku (bez prevoda) na festivalu "Grad teatar".

КАКО ВАМ ДРАГО У БУДВИ: Представа у продукцији Међународног Шекспировог фестивала у Јорку, на Град театру

foto promo

Međunarodni Šekspirov festival u Jorku (YISF) osnovan je 2014. u nameri da prikaže lokalne adaptacije Šekspirovih dela, ali i internacionalne interpretacije. Kako i sami naglašavaju, njihova misija je da dovedu produkcije Šekspirovih dela i radikalnije pristupe njegovim dramama iz celog sveta u Jork. Produkcije deluju kao prozori u druge kulture i potstiču ih da ih bolje razumemo, jer Šekspir je univerzalni jezik koji "drži ogledalo prirodi".

Prethodnih godina Međunarodni Šekspirov festival je ugostio predstave koje su raspravljale o rasi i rasizmu u Poljskoj, feminizmu u Rumuniji, iskustvima mladih u Španiji i kolonizaciji u Hondurasu - sve kroz produkcije Šekspira.

Muziku za predstavu potpisuju Nik Džouns i Filip Par, a u predstavi igraju Tom Moris, Adam Perot, Džejkob Vard, Tomas Dženings, Beatris Bouden, Livi Poter, Kejti Koen, Sonja Dilorenco, Nik Džouns i Skajlar Mabri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza